To je to što me zanima!

Štromar: Ne vraćamo Jokićeve ljude, već smo ispitivali interes

Ministrica je napravila anketu, ali to ne znači da će i svi ti ljudi biti vraćeni jer će biti novi natječaj. Ali pokazuje da kod njih ima velike spremnosti za nastavak rada na reformi, kazao je Štromar
Vidi originalni članak

U HDZ-u nisu najbolje primili potez ministrice obrazovanja Blaženke Divjak koja je pitala i bivše članove Stručne radne skupine žele li ponovno raditi na obrazovnoj reformi. Više od 350 stručnjaka je sudjelovalo u radu skupine koju je nekada vodio Boris Jokić, koji je maknut dolaskom HDZ-a i Mosta na vlast. Oko 200 članova je potvrdilo da bi željelo nastaviti rad i u novoj skupini. Šef HNS-a Predrag Štromar jučer je zato pravdao potez ministrice i rekao da to ne znači da će oni svi i raditi na reformi.

- Bilo je govora da više nitko neće htjeti sudjelovati u novoj radnoj skupini, zato je ministrica Divjak napravila anketu i pokazalo se da je velika većina želi nastaviti raditi. To ne znači da će oni i biti izabrani i da će , bit će novi natječaj, ali ovo pokazuje njihovu spremnost - rekao je Štromar.

U HNS-u su dobili kritike HDZ-a, ali se pravdaju da je sve pogrešno shvaćeno i preuveličano. Inače, Stručna radna skupina najmasovnije je tijelo za reformu obrazovanja. Trenutačno je za voditeljicu tima izabrana Jasmina Buljan Culej, a HDZ i HNS pregovaraju hoće li ona ostati.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • ina67 13.09.2017.

    Štromar, možda se ovaj tvoj odgovor može nazvati: Igramo se s vama dok god nam puštate.

  • alfonz 13.09.2017.

    Naši cijenjeni političari po izjavi Gospodina Štromara ne mogu razumjeti jedni druge,pa daleko smo i dogurali uz toliko obostranu nerazumnost.Gdje bi nam kraj bio da se kojim slučajem razumiju.

  • matalan 13.09.2017.

    Kaj se javlja taj CD ROM. Njegovom plemenu škola je gubitak vremenaa

Komentiraj...
Vidi sve komentare