To je to što me zanima!

Strop u školi se urušio jer su radnici loše nanijeli žbuku

S obzirom da u Gradu ne znaju kada je strop točno ožbukan ne može se sa sigurnošću utvrditi ničija odgovornost. Krov je prema podacima grada ožbukan 2002.
Vidi originalni članak

Sudski vještak, kojeg je angažirao Grad Split nakon urušavanja u OŠ 'Dobri', zaključio je da se strop urušio jer radnici žbuku nisu nanijeli po pravilima struke.

- Strop je davno ožbukan i o tome nemamo pisanog traga prije 2002. godine, dok Grad nije postao nadležan za osnovne škole, jer su do spomenute godine one bile u vlasništvu Županije. Dio urušenog stropa nalazio se na dijelu zgrade koji nije bio predmet zadnje sanacije, a odnosila se na krov iznad knjižnice - rekla je dogradonačelnica Aida Batarelo i dodala kako je vještak procijenio da su žbuku nanijeli u debljem sloju, te da između žbuke i podloge nije bilo vezivnog tkiva.

S obzirom da u Gradu ne znaju kada je strop točno ožbukan ne može se sa sigurnošću utvrditi ničija odgovornost, piše Slobodna Dalmacija.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 44tihi 13.09.2013.

    ….. srećom sve je dobro prošlo, pa može malo šale,……. Garant majstori su imali pokvareni mort (žbuku), a nisu imali mišje ljepilo da malo umiješaju,….. to je razlog pada :))

  • xy12 13.09.2013.

    100 % su radove izvodili bosanci u fušu,na brzake odradili strop bez šprica i onda normalno da će se sve odvojiti od deke i pasti , kriva je u stvari sila zemljine teže jbg ..... Stvar je da se više od njih i ne može dobiti posao u građevini,rade loše i ne kvalitetno i onda nestanu. Ako netko planira profesionalno odraditi posao ne bude konkurentan i jednostavno ne dobija poslove.

  • kriticar 323 13.09.2013.

    kako se nezna pa tko je to platio kome i koliko pa to je državni novac mora se znati morao je biti javni natječaj sa kime je potpisan ugovor kad se o tome ništa nezna sa postavlja se pitanje a koga se tu štiti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare