To je to što me zanima!

Stroži zakon: Seks s djetetom i pedofilija kažnjavat će se oštro

Silovanje u braku ili silovanje iz mržnje će se teže kažnjavati, a kazne će biti do 15 god. zatvora. Žrtve koje ubiju zlostavljača dobit će blaže kazne od ostalih ubojica
Vidi originalni članak

Prema novom prijedlogu kaznenog zakona, klijente prostitutki u Hrvatskoj će kažnjavati i to kaznom do 10 godina u zatvoru, a svaki seksualni odnos s djetetom mlađim od 15 godina će biti kazneno djelo, bez obzira na pristanak djeteta. 

Kako piše Jutarnji list, silovanje u braku ili silovanje iz mržnje će se teže kažnjavati, a kazne će biti do 15 godina zatvora. Žrtve koje ubiju svog zlostavljača dobit će blaže kazne od ostalih ubojica. Prema prijedlogu, osuđenim pedofilima će sud moći izreći doživotnu zabranu prilaska institucijama u kojima borave djeca. 

Novi Kazneni zakon treba se dovršiti do kraja ove godine, a na njemu radi niz stručnjaka već nekoliko godina. Podizanje dobne granice u kojoj se može pristati na seksualni odnos je već tražila i pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić, a njen je prijedlog bio da se dobna granica podigne na 16 godina. Među prijedlozima je i niz sigurnosnih mjera. Prema tome, sud će moći nekim osuđenicima zabraniti posjećivanje određenih mjesta i druženje s određenim ljudima. 

Idi na 24sata

Komentari 35

  • istina1 11.05.2011.

    ajme ovih retarda šta pišu zakone pa bar je za ovo lako napisat zakon ;;ŠKOPLJENJE KLJEŠTIMA ZA ŽELJEZO PO MOGUČNOSTI HRĐAVIM;; to bi trebala bit prva i zadnja točka zakona silovateljima i pedofilima

  • deny_os 11.05.2011.

    Već vidim sranje u prijedlogu zakona. Kazna od 15 godina za silovatelja je ok, ali za korisnika usluga eskort dama od 10 godina je abnormalno visoka. Ne vidim razloga za kažnjevanje korisnika usluga. Prostitutke su punoljetne osobe i imaju pravo raditi što žele. Naravno, ako su prisiljene onda se osoba koja ih zloupotrebljava procesuira i kazni visokom kaznom zatvora. Jedan dobar prijedlog za vrijeme SDP-a je bio legalizacija marihuane i prostitucije.

  • pero degenero 11.05.2011.

    živi sam dokas da je birokracija u KUU...CU kad sam bila klika mene je napo čovjek u liftu (sva sreča moje su glasnice bile jače od njega da sam toliko vrištala da su se susjedi pitali što nije uredu )pobjego je prijaviliga hrpa procedura, da ne govorim o mojem psihičkom stanju .prošlo je davdeset godina .prije godinu dana šetam kvartom (di sad živim i iz daleka vidim GOSPODIN SE ŠETA nisam bila sigurna dali je to on jer je bilo prilično daleko nakon par dana čitam u novinama da je neka curica napadnuta isto u liftu u kvartu kojem danas živim TO JE ON prošlo je 6 mjeseci od toga odem do kvarta di sam živila VIDI VRAGA GOSPODIN SE ŠETA ja nebud ljena počela ga pratit i sa tim svim podacima ponovo ga odem prijaviti bila sam spremna na sve sve što vodi uz to IDEM DO KRAJA da bi bio odgovor ŠTO JA MISLIM PROŠLO JE 20 GODINA ok ali bar da ga imajte na oku OSJEČANI ŽUTA LADA NIVA (jedina je u osjeku )

Komentiraj...
Vidi sve komentare