To je to što me zanima!

Stručnjaci: Eksplozija je bila puno slabija, to nije H-bomba

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Da je testirana prava H-bomba, očitanja na Richterovoj ljestvici bi bila 100 puta veća, oko magnitude 7 - kazao je Bruce Bennet, analitičar u Rand korporaciji
Vidi originalni članak

- Do 16.45 sati nijedna japanska mjerna stanica nije zabilježila nikakvo zračenje -  kazao je glasnogovornik japanske Vlade Yoshihide Suga na konferenciji za novinare.

Stručnjaci za nuklearno naoružanje s velikim skepsom primili su vijest o prvom sjevernokorejskom testiranju hidrogenske bombe. Kažu da zabilježena seizmička aktivnost odgovara puno slabijoj eksploziji.

Stručnjaci su još prošli mjesec bili jako sumnjičavi kad je stiglo priopćenje  Kim Jong-una da je Sjeverna Koreja razvila moćnu H-bombu.

- Da je testirana prava H-bomba, očitanja na Richterovoj ljestvici bi bila 100 puta veća, oko magnitude 7 -  kazao je Bruce Bennet, analitičar u Rand korporaciji.

Prema njegovim riječima, riječ je o eksploziji bombe jačine 10 do 15 kilotona, poput one bačene na Horošimu 1945. godine.

-  Ako je to ipak bila H-bomba, onda je moguće da fisija nije uspjela - naglasio je Bennet te istaknuo da je K im Jong-Un izveo pokus za koji većina stručnjaka smatra da nije uspio.

- Pitanje je hoće li se sjevernokorejski lider sad osjećati obveznim pokušati izvršiti još jedan pokus prije kongresa PK u svibnju kako bi pokazao svijetu nuklearne kapacitete svoje zemlje -  istaknuo je Bennett.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 64

  • x00x 07.01.2016.

    nebum - jel ti uopce znas kaj si htio reci ovim zadnjim trkeljanjem?

  • slavonija 06.01.2016.

    Možda je to bila H-bombica ?!

  • TVRDOGLAVI SVABO 06.01.2016.

    ipak oni imaju tehniku oni su ko vanzemaljci vidiš kakve imaju oči ipak oni su neovisni ali se snalaze bez dolara i dugova , za tako nešto kod nas moramo dati dolara americi i kupit i platit da na kraju kad rus baci pukne njihova i od usa nad našim glavama ,,pitam naše narode dali znaju da svi ovi nasi političari imaju skromne file od par milijuna u usa da se kriju od cccp i usa nezgode

Komentiraj...
Vidi sve komentare