To je to što me zanima!

Stručnjaci: Uzrok pada je vrlo vjerojatno teroristički napad

Stručnjaci kažu kako je malo vjerojatno da se zrakoplov Egyptaira srušio zbog tehničkog kvara. Kažu da su Airbus A320 vrlo sigurni zrakoplovi koji imaju dozvolu da lete i u Europi
Vidi originalni članak

Stručnjaci kažu kako je malo vjerojatno da se zrakoplov Egyptaira srušio zbog tehničkog kvara i navode kako je teroristički napad vrlo moguć uzrok pada aviona, piše TimesLive. Istovremeno francuske vlasti kažu kako "ništa još nije potvrđeno vezano za nestanak zrakoplova" koji je kako tvrde Grci pao u more kod otoka Karpatosa. 

- Eksplozija motora na primjer je gotovo nevjerovatna - kaže stručnjak Gerard Feldzer. Dodaje kakao su Airbus A320 vrlo sigurni zrakoplovi koje avio kompanije rado kupuju.  

Nije kvar: Uvjeti su bili ekstremno stabilni

- To je moderan zrakoplov. Incident se dogodio u ekstremno stabilnim uvjetima. Kvaliteta zrakoplova nije upitna - kaže Jean-Paul Troadec, bivši direktor francuskog ureda za istragu i analizu u zrakoplovstvu.  

- Egyptair je kompanija koja ima autorizaciju da vozi i po Europi. Dakle ne nalazi se na tzv. crnim listama - kaže Jean-Paul Troadec.

Stručnjaci kažu i da je malo vjerojatno da je zrakoplov srušen s kopna.  

- Teško je da je zrakoplov srušio neki drugi avion jer je to područje premreženo satelitima i to bi se već saznalo - kaže Feldzer. 

- Tehnički problem osoblju uvijek ostavlja dovoljno vremena da reagiraju i pošalju poziv u pomoć što se ovdje izgleda nije dogodilo - kaže Troadec.

Ako je bila bomba, kako je prokrijumčarena u pariškoj zračnoj luci?

Stručnjaci vjeruju da bi uzrok pada mogla biti bomba postavljena u avionu, ali kažu kako će tek olupine kada budu pronađene, dati odgovore. Također je pitanje kako bi bomba uopće mogla biti prokrijumčarena u parišku zračnu luku Charles de Gaulle koja je jako dobro čuvana i mjere sigurnosti su vrlo visoke. 

Idi na 24sata

Komentari 68

  • biberrr 19.05.2016.

    Baš svi avioni su sigurni,dok ne padnu.

  • White Widow 19.05.2016.

    zanimljivo..kad umre 60 europljana ili amerikanaca to je onda globalna tuga..a kad dnevno u svim ostalim zemljama na slicne nacine umre i 3x vise ljudi onda nas "zapadnjake" zaboli ona stvar...vecina takvih informacija ni ne dodje do nas..a ovo o terorizmu je vjerojatno cista glupost

  • Cinik_1 19.05.2016.

    Meni sve to nit smrdi nit miriši....da je teroristički napad, kako je netko napisao, već bi možda i stigla potvrda neka s njihove strane, iako više ne vjerujem ni da teroristi postoje. S druge strane....kako više, nakon svih tih napada i dizanja razine sigurnosti, provjera itd. netko uspije unijet bombu u avion??? i da je to netko iznutra napravio...ne može me nitko uvjerit da su tamo zaposlene osobe koje se nije dodatno provjerilo ili ih se provjerilo u zadnje vrijeme...tj. bar je trebalo. Ništa se ne događa slučajno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare