Obavijesti

News

Komentari 68

Stručnjaci: Uzrok pada je vrlo vjerojatno teroristički napad

Stručnjaci: Uzrok pada je vrlo vjerojatno teroristički napad
4

Stručnjaci kažu kako je malo vjerojatno da se zrakoplov Egyptaira srušio zbog tehničkog kvara. Kažu da su Airbus A320 vrlo sigurni zrakoplovi koji imaju dozvolu da lete i u Europi

VIDEO

Stručnjaci kažu kako je malo vjerojatno da se zrakoplov Egyptaira srušio zbog tehničkog kvara i navode kako je teroristički napad vrlo moguć uzrok pada aviona, piše TimesLive. Istovremeno francuske vlasti kažu kako "ništa još nije potvrđeno vezano za nestanak zrakoplova" koji je kako tvrde Grci pao u more kod otoka Karpatosa. 

- Eksplozija motora na primjer je gotovo nevjerovatna - kaže stručnjak Gerard Feldzer. Dodaje kakao su Airbus A320 vrlo sigurni zrakoplovi koje avio kompanije rado kupuju.  

Nije kvar: Uvjeti su bili ekstremno stabilni

- To je moderan zrakoplov. Incident se dogodio u ekstremno stabilnim uvjetima. Kvaliteta zrakoplova nije upitna - kaže Jean-Paul Troadec, bivši direktor francuskog ureda za istragu i analizu u zrakoplovstvu.  

- Egyptair je kompanija koja ima autorizaciju da vozi i po Europi. Dakle ne nalazi se na tzv. crnim listama - kaže Jean-Paul Troadec.

Stručnjaci kažu i da je malo vjerojatno da je zrakoplov srušen s kopna.  

- Teško je da je zrakoplov srušio neki drugi avion jer je to područje premreženo satelitima i to bi se već saznalo - kaže Feldzer. 

- Tehnički problem osoblju uvijek ostavlja dovoljno vremena da reagiraju i pošalju poziv u pomoć što se ovdje izgleda nije dogodilo - kaže Troadec.

Ako je bila bomba, kako je prokrijumčarena u pariškoj zračnoj luci?

Stručnjaci vjeruju da bi uzrok pada mogla biti bomba postavljena u avionu, ali kažu kako će tek olupine kada budu pronađene, dati odgovore. Također je pitanje kako bi bomba uopće mogla biti prokrijumčarena u parišku zračnu luku Charles de Gaulle koja je jako dobro čuvana i mjere sigurnosti su vrlo visoke. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa