To je to što me zanima!

Studenti veleučilišta i visokih škola uputili pitanja strankama

Predsjednik Vijeća studenata kazao je da je među najvažnijim pitanjima ono na koji način stranke misle povećati izdavanja iz proračuna za obrazovanje koje iznosi 4,5 posto
Vidi originalni članak

Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola uputilo je deset pitanja iz područja visokog obrazovanja političkim strankama koje bi prema istraživanjima javnog mnijenja mogle ući u Sabor i nakon tjedan dana objavit će odgovore na svojim stranicama.

Predsjednik Vijeća studenata Karlo Kolesar na konferenciji za tisak u Zagrebu kazao je da je među najvažnijim pitanjima ono na koji način stranke misle povećati izdavanja iz proračuna za obrazovanje koje iznosi 4,5 posto i koje kaska za Europskom unijom u kojoj se izdvaja 5,5 posto.

Također, postavljeno je pitanje kako se nastoji uskladiti više od 1300 studijskih programa na hrvatskim visokim učilištima s potrebama tržišta te smatraju li hrvatske političke elite da Hrvatski kvalifikacijski okvir treba pratiti smjernice koje proizlaze iz Europskog kvalifikacijskog okvira, kako bi svi studenti u Hrvatskoj imali jednaka prava kao i njihove kolege iz EU.

Pitanja su jasna, kratka i nedvosmislena i takve smo i odgovore tražili, kazao je Kolesar i dodao da su obuhvaćene i druge teme poput statusa studenta i stipendija, te da će s tim pitanjima upoznati sve potencijalne kandidate za odgovorne funkcije.

Budućoj vladi možete ostavljati poruke - OVDJE

 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • najiram 10 27.08.2016.

    pitanje za studente kada ćete vratiti što smo uložili u vas...i dali se osjećate dužni onim koji su svojim radom omogućili vam školovanje...pošto školom stjećete zvanje...dali ste svijesni da bi trebali biti solidarni sa onima koji su vas školovali...da primate plaču kao i ni koji nisu imali tu sreču da budu školovani na državni trošak...

  • Soliterba 26.08.2016.

    kaj se ovi iz cecernjih skola javljaju ... zavrse dva semestra pa serkaju ... ajd nazad na studij.. ionako ta veleucilista proizvode glupane..

  • ina67 26.08.2016.

    Eto čitajući ove komentare dade se zaključiti: Što će nama pametni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare