To je to što me zanima!

Student bio u Egiptu kod sektaša i dobio anoreksiju

Jonathan McCullum (17) iz Mainea na 175 cm imao je 70 kg kad je u programu razmjene otišao u Egipat. Nakon 4 mjeseca vratio se anoreksičan
Vidi originalni članak

Kad ga je majka ugledala na aerodromu, bio je toliko slab da je jedva sa sobom dovukao putnu torbu i popeo se uz stepenice. Doktori su nakon pregleda utvrdili da mu prijeti srčani udar. Jonathan je tijekom boravka u Egiptu boravio kod kršćanske obitelji koja pripada radikalnoj grupi Coptic, koja posti 200 dana u godini, a uz sve to komunikacija im je bila otežana jer su jedva natucali engleski. Kako je istaknuo, doručka nikad nije bilo, za ručak je jeo šnitu kruha sa sirom i krastavcem, a navečer bi uz kruh pojeo grah, povrće ili ribu. Jednom je čak zbog gladi iz supermarketa ukrao hranu, ali prodavač ga je pustio jer iznos robe nije bio velik.
- Gubitak težine me dodatno usporio, ali želio sam ostati - rekao je Jonathan pri povratku. Prijatelji i profesori u Egiptu savjetovali su mu da promijeni obitelj, ali ostao je jer su mu rekli da bi ga jedino mogli smjestiti u obitelji koje žive u kvartovima koji su u Egiptu na lošem glasu. Pri povratku u SAD završio je dva tjedna u bolnici, a roditelji su rekli da on više nije ista osoba.
- Bio je otvorena osoba, atletske građe - kaže majka Elizabeth. Nadodala je da studente treba upozoriti da ostanak kod Coptic obitelji znači gladovanje. Naime, Jonathan je dobivao male ili gotovo nikakve količine hrane dnevno, a stanje se počelo pogoršavati posljednjih tjedana. Udomiteljska obitelj Hanna opovrgnula je dječakove navode.
- Jeo je za šestero ljudi između ostalog i piletinu i ribu koju smo ekstra nabavljali za njega i bio vrlo aktivan, a čak se bavio i sportom. Njegova priča je laž - kaže Shaker Hanna.
Mladić nakon oporavka planira otputovati u Zimbabve u sklopu volonterskog programa, gdje će sudjelovati u gradnji domova za tamošnje stanovništvo.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • user_18665 28.02.2008.

    Mali gnoji na veliko!!!!!Da mu je bilo tako grozno u Egiptu,sigurno se nebi već pakiral u Zimbabve.

  • Vozdovac brate 28.02.2008.

    Ništa sada u trgovinu zdrave prehrane, kupiti proteine i ugljikohidrate i piti i u omjeru 25%-75%, 6-8X dnevno jesti ne pre velike obroke da se organizam postepeno navikava na novonastalu situaciju i vježbati... hahahaha

  • vemi 28.02.2008.

    Bravo Gnome! Koptska crkva nema blage veze sa takvim gladovanjem. Uostalom, osobno sam sreo kopte, pa nisu izgledali kao ovaj mali. Ako u toj kući nešto nije bilo kako treba, onda je uvijek mogao otići, a ne se dovesti u stanje za plakanje!! Moram priznati da mu baš puno i ne vjerujem!

Komentiraj...
Vidi sve komentare