To je to što me zanima!

Student Josip Budimir (26) je novi gradonačelnik Kutjeva

Prema prvim neslužbenim rezultatima Budimiru su bila dovoljna 1504 glasa, samo 27 glasova više od protukandidata i dosadašnjeg gradonačelnika Ivice Nikolića
Vidi originalni članak

Josip Budimir (26), kandidat HDZ-a, novi je gradonačelnik Kutjeva. Sveučilišni prvostupnik Ekonomskog fakulteta u Osijeku u drugom krugu izvanrednih izbora pobijedio je kandidata koalicije SDP-HSU Ivicu Nikolića za 27 glasova. 

Prema prvim, neslužbenim rezultatima Budimir je osvojio 1504 glasa ili 49,46 posto dok je njegov protukandidat imao 1477 glasova ili 48,57 posto. Na izbore je izašlo 55 posto birača. Budimir se u politiku uključio tek prije mjesec i pol. 

- Kutjevo kreće u novo vrijeme s novim ljudima. Prvo ćemo snimiti situaciju i okrenuti se projektima kako u gospodarstvu tako i u turizmu - rekao je novi gradonačelnik.

- Građani Kutjeva od mene mogu očekivati poštenje, iskrenost i rad te novo vrijeme s novom mladom snagom - kazao je Budimir u svojoj prvoj izjavi za Večernji list.

Najavio je da će o planovima razvoja Kutjeva moći više reći nakon što se utvrdi stanje u gradskom proračunu. 

- U obilasku naših mjesta utvrdili smo probleme koje ćemo pokušati jedan po jedan rješavati - objasnio je Budimir koji je kazao da će u Gradskom vijeću imati većinu, odnosno 10 od 15 vijećnika što će im omogućiti stabilnost, ali da očekuje da u Vijeću sve stranke surađuju za dobrobit građana. Najavio je da će trošenje novca iz proračuna biti realno i transparentno.

Idi na 24sata

Komentari 340

  • user_26733 08.04.2014.

    malo je neumjesno da sa mjesec i pol dana u članstvu kradezea odmah dobije takvu čast da bude kandidat za gradonačelnika, ali opet ako ti je 1500 glasova dovoljno onda ne čudi,. kakvim putom će krenuti baš me zanima, jer još nismo imali ovako mladih ljudi na čelu nekog grada.

  • DwayneCamacho 08.04.2014.

    "Ne Kutina, nego Kutjevo...." Ahahahaha ! toliko o poznavanju geografije... ovaj zna gdje je zagreb i to je to... "ja sudirao 4- 5 god. i imam bogat CV" ahahaha i đabe ti to moj jarane kad si zavrsio drustveni faks i s čijom diplomom mozeš dupe brisat !!!!

  • DwayneCamacho 08.04.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare