Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
340 komentara

Student Josip Budimir (26) je novi gradonačelnik Kutjeva

Prema prvim neslužbenim rezultatima Budimiru su bila dovoljna 1504 glasa, samo 27 glasova više od protukandidata i dosadašnjeg gradonačelnika Ivice Nikolića

Duško Mirković/PIXSELL
Foto: Duško Mirković/PIXSELL
340 komentara

Josip Budimir (26), kandidat HDZ-a, novi je gradonačelnik Kutjeva. Sveučilišni prvostupnik Ekonomskog fakulteta u Osijeku u drugom krugu izvanrednih izbora pobijedio je kandidata koalicije SDP-HSU Ivicu Nikolića za 27 glasova. 

Prema prvim, neslužbenim rezultatima Budimir je osvojio 1504 glasa ili 49,46 posto dok je njegov protukandidat imao 1477 glasova ili 48,57 posto. Na izbore je izašlo 55 posto birača. Budimir se u politiku uključio tek prije mjesec i pol. 

- Kutjevo kreće u novo vrijeme s novim ljudima. Prvo ćemo snimiti situaciju i okrenuti se projektima kako u gospodarstvu tako i u turizmu - rekao je novi gradonačelnik.

- Građani Kutjeva od mene mogu očekivati poštenje, iskrenost i rad te novo vrijeme s novom mladom snagom - kazao je Budimir u svojoj prvoj izjavi za Večernji list.

Najavio je da će o planovima razvoja Kutjeva moći više reći nakon što se utvrdi stanje u gradskom proračunu. 

- U obilasku naših mjesta utvrdili smo probleme koje ćemo pokušati jedan po jedan rješavati - objasnio je Budimir koji je kazao da će u Gradskom vijeću imati većinu, odnosno 10 od 15 vijećnika što će im omogućiti stabilnost, ali da očekuje da u Vijeću sve stranke surađuju za dobrobit građana. Najavio je da će trošenje novca iz proračuna biti realno i transparentno.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message