To je to što me zanima!

Student u Appleov logo snimio Jobsovu siluetu pa postao hit

U Appleov logo je mladić umjesto ugriza jabuke stavio Jobsov prepoznatljiv profil. Odmah nakon što je to objavio, počele su se prodavati i majice s takvim logom
Vidi originalni članak

Student Jonathan Mak (19) iz Hong Konga u četvrtak je na internetu odao počast Steveu Jobsu jednostavnim dizajnom koji je odmah postao hit. U Appleov logo je mladić umjesto ugriza jabuke stavio Jobsov prepoznatljiv profil.

Odmah nakon što je to objavio, počele su se prodavati i majice s takvim logom na eBayju, javlja Reuters

- Danas mi je zaista ludi dan. Uzbuđen sam i prestravljen istovremeno. Ostao sam bez riječi zbog popularnosti dizajna - ispričao je Jonathan. Dodaje da je jabuku s Jobsovom siluetom donio u Appleovu trgovinu u Hong Kongu kako bi osnivaču te tvrtke odao počast.

Zašto je odgrizena jabuka postala simbol Applea?

Prvi Appleov logo dizajnirao je Ron Wayne, suosnivač Apple Computera. Na logu je bio Sir Isaac Newton prikazan kako sjedi ispod jabuke i govori o gravitaciji. Takav logo su koristili samo za računalo Apple I. Steveu Jobsu takva je slika bila 'preozbiljna' i komplicirana za postavljati na računala, piše TheAppleMuseum

Kasnije, 1977. godine, Jobs je zamolio dizajnera Roba Janoffa da dizajnira novi logo. Napravio je sliku odgrizene jabuke s pomiješanim redoslijedom duginih boja. Ugriz simbolizira znanje, a između ostalog se 'byte' može izgovoriti i kao 'bajt' (mjerna jedinica u za količinu podataka u računarstvu). Jobs je tek 1997. godine odlučio promijeniti šareni logo u jednostavnu bijelu jabučicu. Apple još koristi i šareni i jednobojni logo, iako je jednobojni logo službeni.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • AnytaKo 09.10.2011.

    Oduševio me, tako jednostavno a tako originalno...... slažem se da bi im to od sada trebao biti logo......

  • dt2007 07.10.2011.

    Svaka mu cast!!!

  • iva_na 07.10.2011.

    Kud se ja nisma toga sjetila!

Komentiraj...
Vidi sve komentare