To je to što me zanima!

Stvarale su Hrvatsku, imale su moć: 'Društvo je seksističko, ženama se uspjeh ne prašta'

Prošlo je tri desetljeća od međunarodnog priznanja Hrvatske kroz koja su prodefilirale i mnoge žene te ostavile povijesni trag. Bile su gradonačelnice, ministrice, predsjednice stranaka, vlade, države..
Vidi originalni članak

Biti žena u politici devedesetih i danas je neusporedivo. U ratna i postratna vremena, u vrijeme kada je Ljiljana Vokić kao ministrica prosvjete učila djecu da žena treba ustati kada muškarac uđe u prostoriju, u vrijeme kada je neshvatljiv bio pojam silovanja u braku, kada žene 'nisu bile zlostavljane' nego su 'same provocirale', kada su im muževi 'praštali što su ih tukli', a samo je bilo važno da susjedi ne čuju i kada je bilo primjerenije da žena pristojno klima glavom umjesto da staje za saborsku govornicu jer je stvorena 'za madraca, a ne za mudraca', dio žena se ohrabrio i mijenjao taj svijet. Napravile su one i puno više samo se uvijek nekako sa zadrškom o tome piše.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 4

  • nec.1996 16.01.2022.

    narocito nasa presj ,kolinda ona je pokazala kako se trosi lova bila vise puta u americi ,upisala studij ,doktorica ,a plenko je meo pod sa njom,a druge necu komentirati ,,jer su sve iste,,

  • 16.01.2022.

    Njihov doprinos kao i doprinos svih muških jasno se vidi po tome u kakvom je stanju danas cijela država.

  • 16.01.2022.

    čemu ovo? diskriminacija muškaraca na ovaj odvratan način! užas..... na što je ovo društvo u rvackoj spalo! 

Komentiraj...
Vidi sve komentare