To je to što me zanima!

‘Stvorena je fama da su učitelji neradnici koji su dobro plaćeni’

Vertikala sindikata obrazovanja je naglasila da imamo puno veću satnicu nego zemlje EU-a, da su nam škole neopremljene te da nemamo dovoljno nastavnika matematike, fizike, kemije i stranih jezika
Vidi originalni članak

Vertikala sindikata obrazovanja prvi dan školske godine ukazala je na probleme s kojima se suočavaju nastavnici i učitelji u osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj.

Usporedili su položaj nastavnika i učitelja u Hrvatskoj s onim u zemljama Europske unije i svijeta te upozorili na slabu mogućnost napredovanja nastavnika i destimulirajuća primanja.

- Stvorena je fama da su učitelji neradnici koji su predobro plaćeni za svoj nerad, a VSS u obrazovanju je po primanju rangiran na 94. mjesto od 96 zanimanja - istaknuo je Mihalinec.

Vertikala je naglasila da imamo puno veću satnicu nego zemlje EU-a, da su nam škole neopremljene te da nemamo dovoljno nastavnika matematike, fizike, kemije i stranih jezika.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • 2 x general 05.09.2017.

    profesori rade z agolu egzistenciju pa niti ne vode brigu o svojem usavršavanju, učenju da postanu što bolji i kako bi djeci prenjeli nova znanja već napišu pripremu za nastavu i po njoj deru godinama. sve im postaje rutina bez imalo kreativnosti.

  • rzbrzotrz 04.09.2017.

    Daleko najteži posao, onaj tko nije pokušao raditi posao učitelja nema pravo zucnuti. A što se tiče godišnjeg, traje im 30 radnih dana, to je lako provjeriti...

  • škver 04.09.2017.

    To nije lagan posao!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare