To je to što me zanima!

Suđenje za Kornat: Tehničari nisu odmah uzeli sve dokaze

Trojica krim-tehničara, koja su ostala na mjestu tragedije, sa sobom su od dokaza ponijeli samo dio predmeta, dok su kanistar i još neke stvari, dan kasnije „pokupili“ drugi kolege
Vidi originalni članak

Nakon poduže stanke nastavljeno je ponovljeno suđenje Draženu Slavici, jedinom optuženom za stradavanje vatrogasaca na Kornatu 2007. godine.  

Na Županijskom sudu u Zadru svjedočili su djelatnici šibenske policije, iz odjela kriminalističke policije. Oni su neposredno nakon tragedije, ali i u idućim danima sudjelovali u obavljanju očevida. Predsjednika Sudskoga vijeća, suca Borisa Radmana, najviše je zanimalo što se dogodilo s kanistrima za benzin i vatrogasnim pumpama, koje su stradali vatrogasci nosili na gašenje požara. Neki od pripadnika šibenske krim-policije oštećene vatrogasne opreme sjećaju se samo s fotografija, dok su drugi kanistre i pumpe fotografirali na mjestu nesreće ili ih pakirali za vještačenja. 

Tijekom rasprave u četvrtak nije bilo jasno je li na vještačenje poslana izgorena oprema ili ista takva, ali neoštećena, koja je izuzeta iz JVP Šibenik. Također se ispostavilo da očevid, nakon odlaska istražnoga suca s otoka Kornata, nije bio u potpunosti obavljen po njegovu nalogu. Naime, trojica krim-tehničara, koja su ostala na mjestu tragedije, sa sobom su od dokaza ponijeli samo dio predmeta, dok su kanistar i još neke stvari, dan kasnije „pokupili“ drugi kolege iz policije.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • najiram 10 18.03.2017.

    pa netko mora biti kriv ne može ...da odgovara stipe mesić ipak je on poznati antiflašista...tko bude praznil flaše ako ode u bajbuk ...za narućeno paljenje kornata.... radi lova njegovih antiflašista...a nebi se čudil da je lov bio za sami vrh te elite...

  • Christian Ritter 17.03.2017.

    Taj pozar se trebao gasit samo kanaderima

  • ogidibogi 17.03.2017.

    Netko je dosta toga "pokupio".

Komentiraj...
Vidi sve komentare