To je to što me zanima!

Suca koji se skriva u BiH osudili na 6 god. radi mita

Zagreb: Zvonimira Josipovića, suca Općinskog suda u Gvozdu, nepravomoćno su osudili na 6 godina zbog primanja mita i zloporabe položaja
Vidi originalni članak

Zvonimir Josipović (57), sudac Općinskog suda u Gvozdu, koji se skriva u BiH jer ima dvojno državljanstvo, nepravomoćno je u odsutnosti osuđen na šest godina zatvora. Sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Jasna Smiljanić osudila ga je zbog primanja mita i zloporabe položaja i ovlasti.
Josipović je od Dušana Mirilovića u listopadu 2000., kako bi ubrzao njegov razvod braka, tražio "nešto u plavoj kuverti". Mirilović mu je dao 100 DEM, a Josipović ga je protuzakonito razveo 15. studenoga 2000. Od Ljubice Simić primio je 2003. u više navrata ukupno 250 DEM mita. Žena je čula da je njezina zemlja prenesena na druge pa ga je zamolila za pomoć. Josipović ju je pitao zna li tko je on. Odgovorila je "gospodin sudac", a on je dodao "i sudac i umjetnik i to treba platiti". Pokušao je i od Josipa Zoraja, u srpnju 2000. "uzeti" 10.000 DEM kako bi ubrzao rješenje parničnog spora. Toliko mu je, tvrdio je, trebalo da potplati porotu". Sutkinja je Josipoviću, po pravomoćnosti presude, odredila i pet godina zabrane rada kao sucu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nitokris 14.07.2010.

    Samo jedan u nizu...žalosno, ali ništa čudno...nažalost

Komentiraj...
Vidi sve komentare