To je to što me zanima!

Sučeljavanje: Prepucavali se oko potrošenih milijuna

Miroslav Tuđman je rekao da su mu degutantni iskazi o troškovima jer kaže da nitko nikome ne vjeruje da govori stvarne podatke o potrošenom
Vidi originalni članak

Kandidati su veći dio sučeljavanja na HTV-u potrošili na rasprave o novcu potrošenom na kampanju. Milan Bandić je rekao da je potrošio 3,7 milijuna, a planira između 5 i 7 milijuna kuna. Pozvao je da svi javno objave koliko su i od koga dobili. Kaže da nema velikih donatora. Miroslavu Tuđmanu su degutantni iskazi o troškovima jer kaže da nitko nikome ne vjeruje da govori istinite podatke, dok je Boris Mikšić rekao kako je nemoguće da je Bandić potrošio toliko malo kao što tvrdi s obzirom na broj plakata. Napao ga je i kasnije te rekao da je uništio industrijski Zagreb i rekao da ga je pretvorio u veletrgovinu.  Hebrang kaže da prema potrošenih 4,7 milijuna kuna ispada najveći potrošač, ali je iznenađen kad vidi koliko se spotovi i reklame drugih kandidata 'vrte' po medijima. Dodao je i da je tijekom večeri priveden muškarac koji je na njegovom skupu u Šibeniku bacio suzavac.
Vesna Škare Ožbolt je rekla da se nema potrebe gledati 50 puta dnevno te je na reklame potrošila oko 1,1 milijun kuna. Ivo Josipović i Andrija Hebrang pozvali su HRT-ove čelnike da objave koliko je tko platio minuta da se može izračunati koliko je potrošeno. Do 5,5 milijuna planira potrošiti i Nadan Vidošević. Damir Kajin je rekao da će potrošiti oko 550.000 kuna i dodao da neki potroše više reklama dok se ujutro obriju, nego što će ih on uopće imati u kampanji.

TUĐMAN: OVAKVO SUČELJAVANJE JE FARSA
Miroslav Tuđman je rekao da je ovo sučeljavanje farsa te da je trebalo ići u ranijem terminu, a ne kad ljudi idu u krevet. S njim se složila i urednica HTV-ova informativnog programa.
Predsjednički kandidati na početku sučeljavanja opet su nabrajali svoju imovinu, a nezavisni Boris Mikšić je naveo da planira svoju oko milijardu kuna imovinu povećati nekoliko puta. Ne strahuje da će mu imovina stagnirati jer kaže da ima dobre menadžere. Andrija Hebrang je nakon Vidoševićevog nabrajanja imovine zatražio da kaže odakle mu imovina, a njihova prepirka završila je Vidoševićevom izjavom da 'izbori ne vrijede toliko da iti jedan od njih izgubi obraz'. Hebrang je opet Primorca nazvao dezerterom i njegov boravak u SAD-u prozvao 'washingtonskom divizijom'. Josip Jurčević je za Josipovića rekao da je haaški kandidat za predsjednika te da je proces veleizdaje počeo donošenjem zakona o suradnji sa sudom.

KAJIN BI PRIZNAO DA JE GAY

Kajin je rekao da bi priznao da je gay jer smatra da je Hrvatska spremna za to. Milan Bandić je rekao da su netočni napisi da je on dobio proviziju od Hypo banke i poručio da će kao predsjednik puhati za vrat premijeru. Za Hrvate u BiH je rekao da se moraju izboriti za ravnopravnost unutar Federacije, a ako treba i zatražiti federalnu jedinicu. Nadan Vidošević je na sučeljavanju rekao i da se ne boji USKOK-a ili Državnog odvjetništva jer je za sve što je radio dobio priznanja. Vesna Škare Ožbolt je dodala da su floskule govoriti 'ja ću uhititi Bandića ili Sanadera' jer to nije posao predsjednika. Damir Kajin i Vesna Pusić misle kako premijerku Kosor ne treba odlikovati za borbu s korupcijom. Kandidati su na kraju emisije govorili što će biti njihovi prvi potezi koji bi im bili prioriteti kao kandidatima, a u svom obraćanju se Jurčević ustao i poručio građanima da daju glas iz savjesti.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • zvucnik 26.12.2009.

    Doke se ostali prepucavaju, Bandic radi

  • KobeBryant_1 23.12.2009.

    Živio Nadan Vidošević!

  • pupeta 23.12.2009.

    Bandića za predsjednika!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare