To je to što me zanima!

Suci prozvali Čačića: Ugrozio je neovisnost sudbene vlasti

Suci predvođeni Đurom Sessom, smatraju da je Čačićeva izjava o 'političkom procesu' neprimjerena i ugrožava neovisan položaj sudbene vlasti koji jamči Ustav
Vidi originalni članak

Udruga hrvatskih sudaca reagirala je na izjavu Radimira Čačića koji je u četvrtak izjavio kako se protiv Srećka Ferenčaka vodi ''politički proces'', piše tportal. Suci predvođeni predsjednikom Udruge Đurom Sessom, smatraju da je njegova izjava neprimjerena te da ugrožava neovisan položaj sudbene vlasti koji jamči Ustav. 

U priopćenju su istaknuli kako ''komentari i očekivanja političara o sudskom postupku koji traje i o njegovom očekivanom rješenju, kao što je ona prvog potpredsjednika Vlade, potkopavaju povjerenje javnosti u sudbenu vlast i nanose nepopravljivu nepravdu strankama u postupku''.  

HANDA je u srijedu Ferenčaka imenovala za člana NO-a Janafa no istog dana  Radimir Čačić izjavio je da će pokrenuti opoziv te odluke.  Ferenčaka je Županijski sud u Zagrebu nepravomoćno osudio na godinu dana zatvora zbog nezakonite prodaje gradskog zemljišta. 

Idi na 24sata

Komentari 44

  • eurofob 06.02.2012.

    Cacic i cijela vec sad nesposobna vlada ce nas dovesti jos dublje nego sto jesmo ,pokazuju totlitarnu politiku koja je tipicna za komunjare ,nesposobni su da ista pokrenu jer samo razmisljaju kako da zadrze biracko tijelo za iduce izbore a stim svi idemo u P:M... dosta je vasih prebacivanja pocnite raditi bando komunisticko.udbaska ,osim ako i niste dosli na vlast da unistite potpuno ovu zemlju...Imate srece da je zima ,jer proljece bi moglo donijeti puno toga nezeljenoga jer smo GLADNI ,GLADNI SMO...

  • zdrawe 05.02.2012.

    uostalom,ako samoj vladi nije u interesu da prekine takvu "finu reklamu" o svom imidu i imidu svojih clanova,nije ni meni..uostalom,on je prebahat da bi samo tako prestao s glupostima.. bice toga jos..

  • Car Mrgud 04.02.2012.

    Ovu "sudačku" bagru razjuriti po zatvorima i burzama i uvesti sudački kadar iz drugih,pravih država,što su za nas Somalija,Nigerija,Zimbabve i sl.

Komentiraj...
Vidi sve komentare