To je to što me zanima!

Suci u Splitu su za 10.000 eura mita "vadili" ljude iz zatvora?

Suca Roberta Pešutića su u Rijeci dva sata ispitivali, a negirao je sve optužbe. Ipak, na zahtjev Uskoka, sud je svejedno odobrio istražni pritvor od mjesec dana
Vidi originalni članak

Suca Roberta Pešutića iz Splita, kojeg su u utorak priveli, prebacili su u srijedu ujutro u Rijeku te su ga ispitali u prostorijama Uskoka. Priveli su ga zbog sumnje da je počinio nekoliko kaznenih djela prilikom obavljanja svojih dužnosti. 

Pešutića su u Rijeci dva sata ispitivali, a negirao je sve optužbe. Ipak, na zahtjev Uskoka, sud je svejedno odobrio istražni pritvor u trajanju od jednog mjeseca zbog opasnosti od utjecanja na svjedoke i ponavljanje kaznenog djela, javlja Tportal

Nalog o provođenju istrage podnijeli su navodno protiv još jednog suca, Ante Unkovića, koji je navodno od Pešutića primio 3000 eura mita kako bi u jednoj presudi donio oslobađajuću presudu. 

Pešutić je navodno još 2007. godine preko posrednice primio 10.000 eura mita u zamjenu za oslobađajuću presudu "klijenta". Osim toga, na teret mu se stavljaju i skoro trogodišnja odugovlačenja u slanju jednog osuđenika u zatvor.

>>> Više pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 7

  • amex 13.10.2011.

    ...pa za 10 000 bi ga išo vadit rukama iz zatvora....

  • papaja 13.10.2011.

    Pih, rekli su nešto novo, pa narod to zna već odavno, samo dok ovima dođe iz guzice u glavu! I sad od mene traže da ja vjerujem u pravosudni sustav i neovisnost pravosuđa!

  • PapaŠtrumpf 12.10.2011.

    A za 50 te pošalju na školovanje u Švicarsku kad pogaziš dvije cure autom ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare