To je to što me zanima!

Sud ocu dodijelio djecu iako ih je zlostavljao i zanemarivao?

Protiv oca se na sudu vode dva postupka za kaznena djela zlostavljanja djeteta, a osudili su ga i na osam mjeseci zatvora uvjetno zbog prijetnji. Majka je otišla 2003.
Vidi originalni članak

Djelatnici Centra za socijalnu skrb izričito su tražili od Županijskog suda u Bjelovaru da se curice (9 i 11 godina) smjeste u dom jer se o njima nema tko brinuti. No, sud je, suprotno mišljenju djelatnika Centra, djevojčice ipak dodijelilo ocu, koji ih drži u neprimjerenim uvjetima te ih zapostavlja.

Ravnateljica Centra Tatjana Bedeković za Jutarnji list je rekla kako je otac svoje dvije kćeri prije godinu dana ostavljao same po cijeli dan u hladnoj unajmljenoj kući bez grijanja i bez hrane. Protiv oca se na sudu vode dva postupka za kaznena djela zlostavljanja djeteta, a osudili su ga i na osam mjeseci zatvora uvjetno zbog prijetnji.

Majka je obitelj napustila još 2003. godine, a do 2006. se o djevojčicama brinula baka, koja je tada umrla. Iako je Centar tad ocu dodijelio nadzor nad djevojčicama, on ih je. navodno, izbjegavao i dalje im je prijetio. Ne zna se zašto je sud ipak odlučio ostaviti dvije kćeri ocu.

>>> Cijeli članak pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 19

  • pantera14 08.02.2011.

    slažem se u potpunosti sa almaminjo!u ovoj državi moras imati dobra primanja i uvjete za stanovanje ,možes biti kurva prveklase ali nesmijes biti narkoman i alkoholicar....to su jedini uvijeti da dobijes djecu......katastrofa ..a nitko iz socijalne službe ne dolazi ispitati niti provjeriti kako ta djeca žive mi smo im samo jedan slučaj u nizu ..žalosno

  • zelot 08.02.2011.

    Ako bih morao birati kome ću vjerovati, sudu ili CZSS-u, onda svoju vjeru poklanjam sudu jer su naši CZSS-ovi dno dna.

  • almaminjo 08.02.2011.

    mislim da bi 24 sata tv trebao napraviti emisiju iz sudske prakse pod nazivom vjerovali ili ne

Komentiraj...
Vidi sve komentare