To je to što me zanima!

Sud mu smanjio kaznu: Pijan je vozio Zagrebom 143 km/h i odveo svoju djevojku u smrt

Roditelji pokojne djevojkde pratiti su sudski postupak
Vidi originalni članak

Visoki kazneni sud u Zagrebu je uvažio žalbu Jakova Vrdoljaka (26). On će u jednoj od hrvatskih kaznionica provesti godinu dana manje zbog prometne nesreće koju je skrivio lanjskog siječnja u Zagrebu i to u alkoholiziranom stanju i uslijed neprilagođene brzine, a u kojoj je život izgubila njegova djevojka (25). 

"Prema ocjeni Visokog kaznenog suda, optuženiku je trebalo izreći blažu kaznu. Prvostupanjski sud je pravilno utvrdio otegotne okolnosti (dosadašnju brojnu prekršajnu osuđivanost u relativno kratkom vremenskom periodu i činjenicu da je smrtno stradala djevojka u dobi od 25 godina) te olakotne okolnosti (činjenicu da je optuženik u vrijeme nesreće bio mlada osoba u dobi od 24 godine, njegovo iskreno i potpuno priznanje kojim je doprinio kratkoći trajanja postupka, izraženo žaljenje, da je otac djeteta u dobi od tri godine kao i to da je sam pogođen nesrećom i stradavanjem žrtve koja mu je bila djevojka). Međutim, postupanje s neizravnom namjerom ne može se prema odredbama Kaznenog zakona uzeti kao otegotna okolnost" - navodi u obrazloženju odluke Visoki kazneni sud, piše Jutarnji List.

Dalje navode kako je tijekom suđenja u sudnici je vladala vrlo napeta atmosfera, roditelji pokojnice pratili su sudski postupak.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • tutek! 13.02.2024.

    Akoj je vozio bemveja, i još ako je član kradezeja a otac mu je ugledni poduzetnik trebao bi dobiti 6 punih plaća i još onda 6 polovica. Da mu se nađe...

  • tutek! 13.02.2024.

    Olakotna okolnost??? Mogu li ja onda sutra opljačkati banku, priznati da sam to JA napravio a netko drugi i odšetati se s lovom?

  • liliZG2.0 12.02.2024.

    i zakoni i sudstvo nam je jad i bijeda.

Komentiraj...
Vidi sve komentare