To je to što me zanima!

Škaro kriv za silovanje i spolno uznemiravanje, dobio je dvije godine i šest mjeseci zatvora

Za spolno uznemiravanje je Škaro dobio 8 mjeseci kazne, a za silovanje 2 godine. Sud je to preinačio u jedinstvenu kaznu od dvije godine i šest mjeseci
Vidi originalni članak

Županijski sud u Velikoj Gorici objavio je presudu Damiru Škari, bivšem HDZ-ovcu i osvajaču olimpijske medalje u boksu. 

Sud je presudio da je Škaro kriv. Za prvo kazneno djelo, za spolno uznemiravanje, dobio je osam mjeseci kazne, a za silovanje dvije godine. Sud mu je to preinačio u jedinstvenu kaznu od dvije godine i šest mjeseci zatvora. 

U kaznu će mu se uračunati i period koji je bio u pritvoru.

U petak iznio obranu 

Podsjetimo, kako smo neslužbeno doznali, Škaro je u petak iznio svoju obranu, no obzirom da je suđenje zatvoreno za javnost zbog osjetljivost slučaja i zaštite žrtve, nije poznato što je Škaro točno rekao. Ipak, već se ranije izjasnio kako nije kriv. 

TVRDI DA NIJE KRIV Škaro iznio obranu, u srijedu će mu objaviti presudu za spolno uznemiravanje i silovanje

Tužiteljstvo ga je teretilo da je kaznena djela silovanja i spolnog uznemiravanja počinio tijekom lipnja 2019. do 10. kolovoza iste godine u prostorijama AK Siget. Osim iskaza žrtve, njezinih roditelja, liječnice, kojoj se žrtva povjerila, te još nekih zaposlenika AK Siget, tužiteljstvo je prikupilo i materijalne dokaze. Među njima je DNK vještačenje žrtvine haljine kojim je na gornjem obrubu i patentnom zatvaraču pronađen njezin, ali i Škarin DNK. Njegov DNK nađen je i na donjem obrubu iste haljine.

Žrtvi je zbog proživljenih trauma dijagnosticirana akutna posttraumatska reakcija na stres, a svoj iskaz dala je i na sudu videolinkom. 

Optužen za silovanje i spolno uznemiravanje 

Škaru su uhitili 4. rujna 2019. godine na povratku iz BiH. U studenom 2019. godine, nakon malo više od dva mjeseca istrage, Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici optužilo ga je za kaznena djela silovanja i spolnog uznemiravanja.

SUDE MU ZBOG SILOVANJA Damir Škaro obranu bi trebao iznijeti u ožujku, dopunski su saslušavali sudske vještake

Suđenje mu je počelo 21. rujna 2020. na Županijskom sudu u Velikoj Gorici. Na ročišta dolazi sa slobode jer je 24. listopada 2019. pušten iz istražnog zatvora nakon što je dao ostavku na mjesto predsjednika AK Siget te su ispitani svi svjedoci.

Idi na 24sata

Komentari 60

  • xOOx 29.03.2023.

    umjesto da ako je prvo 8mj, drugo 2 godine zbirno dobije 4 godine jer je recidivist, on jos dobije popust na kolicinu..... lijepa nasa hrvatska i obala ja dran ska

  • 29.03.2023.

    Premalo, a koliko je zla ovaj lik napravio u zadnjih 30 godina,da se ubije bilo bi malo.

  • monterizzo 29.03.2023.

    Onda su zene bile silovane i zlostavljane. Danas? Danasnje cure su po teretanama , bore se u kavezima, loču više od oceva, mlate se po cestama, voze motore od 1000ccm, istetovirane od stopala do kose.... Muskarci, naje..li smo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare