To je to što me zanima!

Sud potvrdio optužnicu protiv Ivana Đakića zbog prijetnje

Ivan Đakić optužen je zbog prijetnji novinaru RTL-a Ivanu Žadi, a prijeti mu do pet godina zatvora ukoliko ga sud u Virovitici proglasi krivim
Vidi originalni članak

Vijeće Općinskog suda iz Virovitice potvrdilo je optužnicu protiv Ivana Đakića iz Virovitice koju je podiglo Općinsko državno odvjetništvo zbog prijetnje.

Naime, sin saborskog zastupnika, Josipa Đakića je 10. listopada pred više osoba sa šanka jednog kafića poslao poruku novinaru RTL –a Ivanu Žadi da će ga 'pretući prigodom prvog susreta ili će nekome platiti 500 eura da RTL-ovom novinaru polomi kosti'.

MOŽE DOBITI TRI GODINE Prijeti mu zatvor: Ivana Đakića prijavit će za poticanje mržnje

Tu je prijetnju Đakić izrekao za šankom, a više osoba ju je čulo.

Odvjetništvo je protiv sina šefa HVIDR-e podnijelo prijavu 14. prosinca prošle godine. U obrazloženju rješenja kojim će uskoro Đakić sjesti na optuženičku klupu, vijeće navodi da postoji osnovana sumnja na počinjenje kaznenog djela. Prema odredbi Kaznenog zakona Ivanu Đakiću prijeti do pet godina zatvora ukoliko ga sud u Virovitici proglasi krivim.

MALO SE KASNO POKAJAO Ivan Đakić: Gadim se sam sebi, a i majka mi je svašta rekla!

Podsjećamo da je nakon 'slučaja Žada', policija Đakića kazneno prijavila početkom siječnja kad je na pravoslavni Božić na Facebooku objavio i ubrzo obrisao sporni status: 'Svim ‘prijateljima’ Srbićima sretan Božić', uz koji je bila objavljena sramotna fotografija ustaše koji u ruci drži odrubljenu glavu pripadnika četničkih postrojbi.

ĐAKIĆ UGASIO FACEBOOK PROFIL 'Dobro si Srbadiji čestita, ko ih je**'; Ivan Đakić: 'Živio brate'

Zbog toga je priveden pred suca istrage bjelovarskog Županijskog suda, jer je odvjetništvo tražilo za njega istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, ali je sudac odbio taj prijedlog i Đakića pustio na slobodu. On se nekoliko dana kasnije posipao pepelom izjavivši kako je to bio sasvim glupo i nesmotreno s njegove strane.

 

Idi na 24sata

Komentari 32

  • laky03348 27.02.2019.

    Eee ako mu bude sud u Virovitici sudio,,ako se to i moze nazvati sud,jer u njemu rade svi prijatelji i poznanici Dakica,onda bolje da mu se i ne sudi,kad se zna da bude oslobodjen,ma i da mu sud u Zg sudi isto bi ga oslobodili,jer mu je tatica u stranci velikih laznih domoljuba,a takvi i njihove obitelji su nedodirljivi zakonu,,zato molim vas nemojte samo novac ovdje u Vt trositi na ovu predstavu za narod,kad zna i malo dijete ishod ovog sudjenja.

  • danunedelji 27.02.2019.

    Za mene iskreno izgleda kao sv*nja (da mi ovi sa 24 sata ne lupe karton), jer je to jedini karton na svom profilu koji imam, jer bez * napisah neki dan, ne znam sta da kazem, osim sve najbolje da napisem: da je prekrasan i prepametan, predivno izgleda, kao sa modne piste da je dosao, a pre toga iz teretane izasao, mrsav i u treningu, mozak na nivou, pročitao biblioteku, prekrasno se izrazava, mislim da će njegovi potomci biti perfektno odgojeni, neka se kandiduje za predsednika, divan je!

  • 27.02.2019.

    punomasni deckic

Komentiraj...
Vidi sve komentare