To je to što me zanima!

Sud proglasio bivšeg francuskog predsjednika Sarkozyja krivim, dobio je tri godine zatvora

Sarkozy je vodio Francusku od 2007. do 2012. godine, a sud je ustanovio da je tijekom svog mandata bio upleten u niz koruptivnih poslova koji uključuju i potkupljivanje sudaca
Vidi originalni članak

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy u ponedjeljak je proglašen krivim i osuđen na tri godine zatvora, prenosi nytimes.

Sarkozy je vodio Francusku od 2007. do 2012. godine, a sud je ustanovio da je tijekom svog mandata bio upleten u niz koruptivnih poslova koji uključuju i potkupljivanje sudaca.

BIVŠI PREDSJEDNIK NEGIRA SVE Sarkozyja optužili za korupciju: 'Tužitelji vode lov na vještice'

U slučaju poznatom kao 'afera prisluškivanja', tužiteljstvo je navelo da su Sarkozy i njegov odvjetnik Herzog pokušali podmititi suca Gilberta Aziberta da im preda tajne informacije iz odvojene istrage o navodnim ilegalnim isplatama koje je Sarkozy primio od vlasnice L'Oreala Liliane Bettencourt za svoju predsjedničku kampanju 2007. godine

Zauzvrat, Sarkozy je ponudio Azibertu unosan posao u Monaku. To je izašlo na vidjelo kada su 2014. godine prisluškivani razgovori između Sarkozyja i njegovog odvjetnika Thierryja Herzoga.

BIVŠI FRANCUSKI PREDSJEDNIK Sarkozy je pod istragom zbog zlouporabe položaja i kriminala

Godine 2012., Sarkozy se ponovno kandidirao za predsjednika te je za tu kampanju optužen za ilegalno financiranje. 

Sve do ovog ponedjeljka, u nedavnoj je povijesti samo jedan francuski predsjednik bio proglašen krivim za neki zločin. Riječ je o Jacquesu Chiracu, koji je 2011. optužen za pronevjeru i zloupotrebu javnih sredstava kada je obnašao funkciju gradonačelnika Pariza. 

 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • 02.03.2021.

    Tamo bi Mesić dobio nekoliko doživotnih robija.

  • dejo36 01.03.2021.

    Tako se to radi u donekle uredenim zemljama

  • Ivfjok 01.03.2021.

    Prebaciti ga u Libiju na odsluženje zatvorske kazne

Komentiraj...
Vidi sve komentare