To je to što me zanima!

Sud tereti Modrića i Lovrena za lažne iskaze, evo što ih očekuje

Ako optužnica bude potvrđena, Modrić i Lovren će se morati očitovati o njoj
Vidi originalni članak

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku je u srijedu podiglo pred Općinskim sudom u Osijeku optužnice protiv Luke Modrića i Dejana Lovrena zbog davanja lažnog iskaza.

Lovrena se tereti da je rekao da je bio u Hrvatskoj te da je osobno uplatio novac na bankovni račun treće osobe, iako je prema tvrdnji DORH-a u to vrijeme bio u Francuskoj, javlja Gol.hr.

Modrića se pak tereti za tvrdnju da je anekse ugovora potpisivao svaki put kad je produžavao profesionalni ugovor, a DORH tvrdi da ih je sve potpisao nakon što je napustio matični klub. Ista optužnica je već bila podignuta, ali ju je sud odbacio jer smatrao da je bila preuranjena.

NA SUDU U OSIJEKU Podigli optužnicu protiv Luke Modrića i Dejana Lovrena zbog davanja lažnih iskaza na sudu

Sud će narednih dana potvrditi ili odbaci optužnicu protiv Modrića i Lovrena, a nakon toga je sjednica optužnog vijeća koji će odlučiti ima li odvjetništvo dovoljno dokaza za potvrđivanje optužnice.

Ako optužnica bude potvrđena, Modrić i Lovren će se morati očitovati o njoj. Neće se privoditi, jer to nije kazneno djelo za koje se traži pritvor.

Za ovo kazneno djelo predviđena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Podsjetimo, oni su prije šest godina svjedočili na osječkom sudu tijekom suđenja braći Mamić zbog kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti.

OPTUŽNICA MODRIĆU I LOVRENU Evo kolika je kazna zatvora za davanje lažnog iskaza na sudu

Idi na 24sata

Komentari 139

  • Mali Perica11 30.06.2023.

    šta je sa sudom u Zlataru..dali netko pita kako taj sud izdaje hrvatske dokumente iako nije vidio Hrvatske iako je druge boje....dali je ijedan sud podigao optužnicu zbog privatizacije, ratnog profiterstva....konkretno općinski sud u Osjeku ima puno pametnijeg posla vezano za ratne koljače iz 1991 ... koliko su samo ratnih zločina s toga područja procesuirali , koliko znam nikoga osim Glavaša.Srmota.Fuj....uhvatili se ikone hrvatskog nogometa...

  • mrsss 30.06.2023.

    nakalemili su se na modrića i lovrena, a di bi bio hrvatski nogomet i reprezentacija da nije mamića, realnost, je li se u životu dobije nešto besplatno, osim ako nisi političar

  • bcelija 30.06.2023.

    Molim predsjednika da ih pod "hitno" odlikuje, zaslužili su!

Komentiraj...
Vidi sve komentare