To je to što me zanima!

Sud u Ljubljani odlučio o žalbi vlade i Sberbanka o Agrokoru

Na zahtjev privremene Agrokorove uprave i upravitelja Ante Ramljaka slovenski je sud sredinom srpnja donio rješenje kojim jer Agrokoru priznat status stranog pravnog subjekta koji je u postupku insolventnosti
Vidi originalni članak

Senat okružnog suda u Ljubljani donio je u četvrtak odluku o žalbi slovenske vlade i ruske Sberbanke na rješenje tog suda o statusu Agrokorove imovine u Sloveniji, ali je još nije objavio, prenijeli su u subotu slovenski mediji, a potvrdili su i na okružnom sudu.

Na zahtjev privremene Agrokorove uprave i upravitelja Ante Ramljaka slovenski je sud sredinom srpnja donio rješenje kojim jer Agrokoru priznat status stranog pravnog subjekta koji je u postupku insolventnosti.

To po tumačenju pravnika znači da se nad njegovom imovinom u Sloveniji, pa  i većinskim udjelom u trgovačkom lancu Mercator, ne može provoditi ovrha.

Na rješenje se žalila slovenska vlada koja se želi neoposrednije uključiti u restrukturiranje Mercatora, ali i ruska banka Sberbank, jedan od većih Agrokorovih kreditora.

Okružni sud u Ljubljani najavio je da će već donesenu odluku o žalbama slovenske vlade i Sberbanka objaviti početkom idućeg tjedna, a  na nju je moguća žalba vrhovnom sudu.

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • efteling 05.11.2017.

    Budu Slovenci,zajedno sa Rusima...doneli novi zakon...Lex Merkator...i time budu odusevili Plenkija...ali ne..oni su pametniji.Koristice civilizovane zakone...koje vec imaju...Dok Madjari spremaju Lax MOL...Srbi Lex Hrvatska...Bosanci Lex most...Crnogorci Lex Prevlaka...A kosovari Lex Hrvatska[saljite nam kes]

  • ARMAGEDON 04.11.2017.

    Evo i sada neka mi netko objasni kako to Slovenija sve rjesava u tjedan dana a u Hrvatskoj za sve treba po 20 godina ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare