To je to što me zanima!

Sud u New Yorku: Donald Trump je napuhavao vrijednost svoje imovine. 'To je svijet mašte'

Tužiteljica Letitia James je tužila Trumpa u desetom mjesecu prošle godine tvrdeći da je  lagao o vrijednosti imovine kako bi dobio bolje uvjete za bankovne kredite, odnosno poslovanje njegovih tvrtki.
Vidi originalni članak

Bivši američki predsjednik Donald Trump i njegova obiteljska tvrtka napuhavali su vrijednost svoje imovine, procijenio je u srijedu sudac iz New Yorka u  okviru parnice po tužbi  državne tužiteljice Letitie James koja tvrdi da je Trump lagao o vrijednosti svoje imovine. 

Ta odluka suca Arthura Engorona sa državnog suda New Yorka na Manhattanu olakšat će državnoj tužiteljici Letitii James utvrđivanje štete na zakazanom suđenju 2. listopada, navodi Reuters. Nadalje, u slučaju da bude proglašen krivim Trumpu će to značajno otežati poslovanje u državi.

NEMA TERITORIJALNIH USTUPAKA Zelenski prozvao Trumpa: Tvrdi da ima formulu za mir. Pa neka je kaže. Ne da trati vrijeme...

Engoron je također naredio poništenje dozvola koje su omogućavale nekim od Trumpovih tvrtki, uključujući Trumpovu organizaciju, da rade u New Yorku, te je naredio imenovanje stečajnog upravitelja koji će upravljati raspuštanjem tvrtki.

Sudac je opisao kako su Trump, njegovi odrasli sinovi Donald Jr. i Eric, Trump Organization i drugi optuženici izmislili procjene i napuhali Trumpovu neto vrijednost kako bi odgovarali njihovim poslovnim potrebama.

BIDEN UZVRATIO TRUMPU Biden: Putin je diktator. Trump i njegovi prijatelji mogu mu se klanjati, ali ja to neću napraviti

"To je svijet mašte, a ne stvarni svijet", napisao je Engoron.

Sudac je također kaznio odvjetnike optuženih zbog iznošenja "besmislenih" pravnih argumenata. 

Trump i ostali optuženici tvrdili su da nikada nisu počinili prijevaru i da su sporne transakcije bile profitabilne. Planiraju se žaliti na odluku Engorona.

NIŽU SE KRITIKE Trump preskače republikansku debatu: Umjesto za radnike, smanjio poreze za bogate...

James je tužila Trumpa u desetom mjesecu prošle godine tvrdeći da je  lagao o vrijednosti imovine kako bi dobio bolje uvjete za bankovne kredite, odnosno poslovanje njegovih tvrtki. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Cropatria1 27.09.2023.

    Old - new president of the US Mr. Donald Trump..!!! 👍✌️

  • kokodašica 27.09.2023.

    Stusnula se guza da poštenjača ne zavlada ponovo hehe, kako bi rekao hilar you sgould be in jail

  • neštibudale 27.09.2023.

    ovaj napuho a ovi naši malte ne na prosjačkom štapu, dok ne izviri od nekud kakva vila, zgrada, firma (slučajno zaboravili upisati)

Komentiraj...
Vidi sve komentare