To je to što me zanima!

Sud u Osijeku odlučio: Zoranu Mamiću sudit će u odsutnosti

Zoran Mamić u bijegu je u BiH. Županijski sud u Osijeku odlučio je da će mu suditi u odsutnosti
Vidi originalni članak

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Osijeku odlučilo je o prijedlogu za suđenje Zoranu Mamiću koji se nalazi u BiH i nedostupan je hrvatskom pravosuđu. Kako su izvijestili, vijeće je odlučilo da će se Mamiću suditi u odsutnosti. 

- Vijeće je zaključilo da nedostavljanje odluke o odbijanju molbi za izručenje optuženika Zorana Mamića iz BiH od strane ministra pravde BiH nije bitna pretpostavka za donošenje odluke za suđenje u odsutnosti - navodi se u priopćenju Županijskog suda u Osijeku. 

BJEGUNAC OD PRAVOSUĐA Zoranu Mamiću sudit će se u odsutnosti: Oštetili Dinamo za 144 milijuna kuna u 10 godina

- Utvrđeno je da je pravomoćna odluka suda BiH o odbijanju molbe Republike Hrvatske za izručenje Zorana Mamića Republici Hrvatskoj za vođenje kaznenog postupka, ispunjenje zakonske pretpostavke za donošenje odluke vijeća o suđenju u odsutnosti. Iz navedenih razloga je osnovan prijedlog državnog odvjetnika za suđenje u odsutnosti - priopćili su. 

Dodali su i kako protiv navedene odluke nezadovoljna stranka ima pravo žalbe u roku od tri dana. 

Podsjetimo, USKOK je 31. kolovoza osječkom sudu dostavio prijedlog za suđenje u odsutnosti optuženom Zoranu Mamiću. U njemu su naveli da je Zoranu određen istražni zatvor, da je on u bijegu u BiH, te da je zatraženo njegovo izručenje u Republiku Hrvatsku, koju molbu je Sud BiH odbio, ali da Ministarstvo pravde BiH nije dostavilo odluku hrvatskom Ministarstvu pravosuđa i uprave.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Samo tako 21.10.2022.

    Još jedna predstava za 🐑😀

  • pinokio12 21.10.2022.

    tko ima love ili politicke veze nikad zatvora vidit ne ce..primjera koliko hoces u prcistanskoj republici..od svih bivsih ministara do kojekakvih opcinara, tajnika stranaka i podobnih uhljeba...lova sve podmazuje.m od policije i sudstva pa do zdravstva...nema tu pravde

  • 21.10.2022.

    Zna se dobro gdje su oni i tko ih štiti. Predsjednik Hrvatske koji se u zadnje vrijeme puno bavi sa BiH i svakom je loncu poklopac sada šuti! Vjerojatno je i on imao neke koristi?

Komentiraj...
Vidi sve komentare