To je to što me zanima!

Sud u Splitu pokrenuo stečaj strateške Kerumove tvrtke

Kerum d.o.o. bio je stožerna Kerumova tvrtka desetljećima, a u probleme je upala 2012. godine. U pokušaju spašavanja Kerum je sklopio i predstečajnu nagodbu, ali je i taj pokušaj oporavka tvrtke propao
Vidi originalni članak

Splitski Trgovački sud otvorio je stečajni postupak nad Kerum d.o.o, legendarnom tvrtkom Željka Keruma, bivšeg splitskog gradonačelnika i nekad jednog od najmoćnijih hrvatskih poduzetnika.

Sud je za stečajnu upraviteljicu imenovao Mirjanu Zuziju, diplomiranu ekonomisticu iz Velike Gorice, a vjerovnici su pozvani da u roku od 30 dana prijave tražbine. 

Ročište vjerovnika zakazano je za 1. veljače iduće godine zakazano je ročište vjerovnika. Kerum d.o.o. bio je stožerna Kerumova tvrtka desetljećima, a u probleme je upala 2012. godine.

U pokušaju spašavanja Kerum je sklopio i predstečajnu nagodbu, ali je i taj pokušaj oporavka tvrtke propao.

Inače, svi poslovni problemi bivšeg splitskog gradonačelnika počeli su s gradnjom hotela Marjan u centru Splita. Kerum se po svemu sudeći "prefinancirao" i nikada nije uspio dovršiti hotel u kojeg je uložio stotine milijuna kuna, što nam je jednom prigodom slikovito objasnio:

- Možeš kupiti auto od 10 ili 100 tisuća eura. Ja sam htio da svaki dio tog hotela, od pločica u bazenu do svakog dijela namještaja bude vrhunske kvalitete.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • škver 05.11.2018.

    Sad ću se isplakati .

  • 05.11.2018.

    Bar mu zena nece ovi put onu surlu korigirat.

  • 05.11.2018.

    Sad ce Fani da se rastane.. a njemu ce se probufit ljubav prema prvoj zeni

Komentiraj...
Vidi sve komentare