To je to što me zanima!

Sud ukinuo presudu novinarki Lukić za sramoćenje Medikola

Županijski sud ocijenio da se u slučaju Slavice Lukić radilo o "vrijednosnom sudu" a ne "činjeničnoj tvrdnji", zbog čega i nema uvjeta za kažnjavanje za sramoćenje
Vidi originalni članak

Županijski sud u Zagrebu ukinuo je presudu kojom je novinarka Slavica Lukić kažnjena za sramoćenje Poliklinike Medikol, neslužbeno doznaje Novi list.

Općinski kazneni sud u Zagrebu novinarki je bio dosudio kaznu od 26.000 kuna jer je u tekstu objavljenom 21. veljače 2013. godine u Jutarnjem listu, kako je zaključio sudac Marko Benčić, nanijela štetu ugledu Medikola želeći je prikazati nedovoljno stručnom medicinskom ustanovom

Presuda je u javnosti izazvala brojne osude i postavila pitanje o potrebi izbacivanja sramoćenja iz Kaznenog zakona.

Novi list neslužbeno doznaje da je Županijski sud ocijenio da se u slučaju Slavice Lukić radilo o "vrijednosnom sudu" a ne "činjeničnoj tvrdnji", zbog čega i nema uvjeta za kažnjavanje po odredbama o sramoćenju. Sudski spis vraćen je sucu Benčiću koji je već i zakazao ponovno suđenje.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • svanuće 26.07.2014.

    Zavladali oni ponovo ,makar je Medikol iznad zakona.

  • minaj 26.07.2014.

    pa i nije nešto, zgodniji je Pupovac, ali novinarke su uglavnom pametnice, ubode one pravog

  • salomi 26.07.2014.

    Katalinicu --- nazalost, hrv je pravosudje sebi dozvolilo da bude kako "kompartija i pupavac kazu"jer su donijeli sramotni zakon o verbalnom deliktu. Kriv im je Pupovac jer je u pravu! Velikih li Hrvata! Zajednicka vam je poveznica to sto ste koruptivni i sto biste htjeli imati monopol na pljacku vlastitog naroda (tzv. stoku sitnog zuba)! Osramoceni ste vlastitom zaslugom!

Komentiraj...
Vidi sve komentare