To je to što me zanima!

Sudac oslobodio mladiće koji su se "igrali" s lešom

Sudac je oslobodio Mišela, Damira i Gorana koji su objavili snimku mrtvog muškarca kojeg su našli u Dravi. Oni su se glupirali i šalili pokraj trupla
Vidi originalni članak

Sudac Općinskog suda u Osijeku Saša Rešetar je u četvrtak oslobodio Mišela K. (27), Damira G. (27) i Gorana N. (27) optužbe da su se prošle 'igrali' s truplom koje su našli u Dravi. Sudac je svoju odluku objasnio riječima: 'Nije bilo namjere, ništa nisu učinili'. Sudac je uvažio vještačenje psihijatra Slobodana Mrđenovića koji je njihovo ponašanje proglasio 'smanjeno ubrojivim'. Prema mišljenju psihijatra, mladići su bili u šoku jer su vidjeli tijelo koje se raspada te nisu mogli biti svjesni svojih kasnijih postupaka.
Mišel i Damir su početkom srpnja prošle godine šokirali javnost snimkama mrtvog muškarca kojeg su izvukli iz rijeke Drave. Snimke su poslali Goranu N., a on ih je postavio na internet-portal YouTube. Dok je jedan od mladića sve snimao mobitelom, drugi se smijao i glupirao pored trupla. "Ajd' da ga ja bacim ponovno pa da ga kao spasim. Zrak izlazi iz njega, odvratno ljudi, odvratno", govorio je jedan od njih dvojice u kameru dodirujući truplo. Snimka je zbog neprimjerenog sadržaja uklonjena s YouTubea. Državno odvjetništvo ih je optužilo zbog povrede mira pokojnika, a mladići su se na sudu branili da ih je uhvatila panika. Rekli su da su izvlačenjem trupla iz rijeke ispunili svoju građansku dužnost. Kažu da su se šalili s truplom kako bi smirili prijateljicu Mariju Brlić koja je bila s njima u društvu i koja je zbog šoka plakala.  

Idi na 24sata

Komentari 7

  • malena1 15.10.2009.

    Plinskim pištoljem pljačkali, a pajserom provaljivali i krali OSIJEK - U vrijeme dok su počinili razbojstva i provale, okrivljeni Mišel Kovač (27) i Antonio Vidlak (24) bili su smanjeno ubrojivi, kazao je sudski vještak psihijatar Pavo Filaković, iznoseći jučer pred sudskim vijećem Županijskog suda u Osijeku svoj nalaz i mišljenje. Filaković je posebno napomenuo da je Kovač ovisnik o opijatima, ali i alkoholu, dok za Vidlaka to nije slučaj, iako je i on uzim Ime Mišela Kovača poznato je iz slučaja koji se vodi na osječkom Općinskom sudu gdje je optužen za počinjenje kaznenog djela povrede mira....

  • HUMI 15.10.2009.

    Tribali su dobiti barem uvjetnu.

  • plavuša13 15.10.2009.

    Na kažem da im je trebalo dat 40 godina zatvora ali nije ih trebalo niti oslobodit.Pa nisu se igrali sa gimenom lutkom,to je ljudsko biće,čovjek i nepojmljivo mo je ovakvo pomanjkanje poštovanja,koje je tobože uzrokovano šokom!Ma dajte molim vas to su nekulturna i neodgojena derišta i trebali bi snositi posljedice za svoje ogavno ponašanje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare