To je to što me zanima!

Sudarili se autobusi: Najmanje 34 mrtvih i 70 ozlijeđenih ljudi

Najprije su se suradila dva autobusa. Vjerojatno je vozač jednog busa zaspao za volanom. Zatim su se u njih zabili treći autobus i hladnjača. Broje se žrtve nesreće
Vidi originalni članak

Najmanje 34 ljudi je poginulo, a 70 je ozlijeđeno u višestrukom sudaru u Peruu koji je započeo sudarom dvaju autobusa. U autobuse se zaletio treći autobus i hladnjača, javlja Reuters.

Prema prvim informacijama, do nesreće je došlo jer je vozač jednog od autobusa zaspao za volanom.

Stravična nesreća, dogodila se u ponedjeljak  ujutro na 315. kilometru autoceste Panamerican Norte, u blizini grada Huarmeyja.

Ozlijeđeni su helikopterima i kolima Hitne pomoći prevezeni u bolnicu u Limi. Među ozlijeđenima ima Haićana i Senegalaca, javlja Yahoo.news.

Prometnice u Peruu su iznimno opasne. Samo prošle godine, u  prometnim nesrećama je poginulo  3590 ljudi. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • kameni011 23.03.2015.

    nisam znao da kod njih hitna pomoc jos uvijek koristi konjsku zapregu?

  • tmendas 23.03.2015.

    Gledao sam više putopisa iz te zemlje,tamo su i ceste kroz gradove loše,od samih propisa, a o kulturi vozača da i ne govorim,a da ne pričam kakve su im ceste (ako se mogu tako nazvati) u brdskim predjelima,katastrofa. Usput, tamo skoro nitko ne poštuje što piše u prometnoj dozvoli o broju putnika nego koliko ih stane-stalo,pa zato i ima tako puno poginulih u tim nezgodama.Ipak, sućut obiteljima poginulih.

  • LIJEPA LI SI 23.03.2015.

    Moram priznati da ne znam koliki je Peru povrsinom ali sam siguran da po broju stradalih u odnosu na povrsinu ne zaostaju za nama niti puno prednjace tako da ova izjava o " izuzetno opasnim cestama " ne pije vode , tj. svaka cesta na kojoj se gine je opasna .

Komentiraj...
Vidi sve komentare