To je to što me zanima!

Sudarili su se razarač i brod: Pronašli tijela nestalih mornara

Sedam članova posade USS Fitzgeralda vodili su se nestalima više od 24 sata nakon sudara s filipinskim kontejnerskim brodom. U tijeku je istraga o uzrocima nesreće...
Vidi originalni članak

Tijela mornara nestalih u sudaru američkog razarača i teretnog broda u subotu rano ujutro u Japanu pronađena su u oštećenom ratnom brodu, priopćila je američka mornarica ne navodeći njihov broj.

Sedam članova posade USS Fitzgeralda vodili su se nestalima više od 24 sata nakon sudara s filipinskim kontejnerskim brodom ispred japanske pacifičke obale tijekom noći u kojemu je ratni brod znatno oštećen, zbog čega je u njega prodrla voda.

- Pronađen je stanoviti broj mornara nestalih u sudaru USS Fitzgeralda i trgovačkog broda - navodi služba za tisak američke Sedme flote u kratkom priopćenju.

- Kako su spasilačke ekipe ulazile u dijelove broda oštećene u sudaru (...), pronalazile su nestale mornare u spavaonicama u koje je bila prodrla voda - dodaje se u tekstu. - Tijela su prevezena u bolnicu u Yokosuki, gdje će se obaviti identifikacija.

Japanska javna tv - mreža NHK objavila je pak informaciju o "nekoliko" pronađenih tijela, pošto je ranije bila izvijestila da su pronađena tijela svih sedam nestalih mornara.

- U ovom času obavještavamo obitelji i pružamo im pomoć koja im je nužna u ovim teškim trenutcima - navodi američka mornarica.

- Imena mornara bit će objavljena kada obavijestimo njihove obitelji.

U tijeku je istraga o uzrocima nesreće.

Idi na 24sata

Komentari 79

  • Symbian 18.06.2017.

    Ovo malo podsjeća na događaj iz 1995. Ovo je transkript razgovora između kapetana američkog ratnog broda i kanadske obalne straže, Newfoundland, listopad, 1995. ... Amerikanci: Molim promijenite kurs 15 stupnjeva sjeverno da izbjegnete sudar ... Kanađani: Preporučujemo vam da VI promijenite kurs 15 stupnjeva južno da izbjegnete sudar ... Amerikanci: Ovdje kapetan broda američke ratne mornarice. Govorim vam ponovo, promijenite VAŠ kurs ... Kanađani: Ne. Govorim ja vama govorim ponovo, vi promjenite VAŠ kurs ... Amerikanci: Ovdje nosač aviona USS Lincoln, drugi najveći brod u američkoj atlantskoj floti. Prate nas tri razarača, tri krstarice i brojni drugi brodovi za podršku. Zahtijevam da VI promijenite svoj kurs 15 stupnjeva sjeverno, to je jedan pet stupnjeva sjeverno ili će biti napravljene kontramjere za sigurnost ovog broda ... Kanađani: Kako hoćete - ovo je svjetionik.

  • opussave 18.06.2017.

    Koji je to ratni brod kojeg ošteti drugi civilni brod? Da se dva teretna broda zalete u njega mogu ga i potopiti.

  • Gustaf oly 18.06.2017.

    Što se ovdje švercalo ?kakve su razmijene imali ova dva broda pa je pošlo po zlu??

Komentiraj...
Vidi sve komentare