News

Komentari 79

Sudarili su se razarač i brod: Pronašli tijela nestalih mornara

Sudarili su se razarač i brod: Pronašli tijela nestalih mornara

Sedam članova posade USS Fitzgeralda vodili su se nestalima više od 24 sata nakon sudara s filipinskim kontejnerskim brodom. U tijeku je istraga o uzrocima nesreće...

Tijela mornara nestalih u sudaru američkog razarača i teretnog broda u subotu rano ujutro u Japanu pronađena su u oštećenom ratnom brodu, priopćila je američka mornarica ne navodeći njihov broj.

Sedam članova posade USS Fitzgeralda vodili su se nestalima više od 24 sata nakon sudara s filipinskim kontejnerskim brodom ispred japanske pacifičke obale tijekom noći u kojemu je ratni brod znatno oštećen, zbog čega je u njega prodrla voda.

- Pronađen je stanoviti broj mornara nestalih u sudaru USS Fitzgeralda i trgovačkog broda - navodi služba za tisak američke Sedme flote u kratkom priopćenju.

- Kako su spasilačke ekipe ulazile u dijelove broda oštećene u sudaru (...), pronalazile su nestale mornare u spavaonicama u koje je bila prodrla voda - dodaje se u tekstu. - Tijela su prevezena u bolnicu u Yokosuki, gdje će se obaviti identifikacija.

Japanska javna tv - mreža NHK objavila je pak informaciju o "nekoliko" pronađenih tijela, pošto je ranije bila izvijestila da su pronađena tijela svih sedam nestalih mornara.

- U ovom času obavještavamo obitelji i pružamo im pomoć koja im je nužna u ovim teškim trenutcima - navodi američka mornarica.

- Imena mornara bit će objavljena kada obavijestimo njihove obitelji.

U tijeku je istraga o uzrocima nesreće.

Najčitaniji članci