To je to što me zanima!

Sudsko vijeće odbilo bračni par Pevec opet strpati u pritvor

Sud je naredio novo financijsko-knjigovodstvenog vještačenje što bi moglo potrajati mjesecima, a nije vidio razlog da za to vrijeme Pevece drži u pritvoru
Vidi originalni članak

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Bjelovaru na sjednici u petak odbilo je prijedlog Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru da se Višnji i Zdravku Pevec odredi pritvor. 

Sud je, podsjetimo, naredio novo financijsko-knjigovodstveno vještačenje jer je 15. prosinca na raspravi 'pao' nalaz vještaka Marijana Tomljanovića, pa je sud morao naći novog vještaka koji treba proučiti više od 25 tisuća stranica dokumenata, za što je potrebno i nekoliko mjeseci. 

Stoga je predsjednica vijeća Sandra Hančić, bračni par Pevec nakon šest i pol mjeseci pustila na slobodu. 

Pevece terete da su stekli nepripadnu imovinsku korist od oko 3,8 milijuna kuna, kao i da su kao direktori društva Pevec d.o.o. Bjelovar u razdoblju od 2006. do kraja 2007. godine umanjili porezne osnovice za oko 10,5 milijuna kuna.

Očekuje se žalba Županijskog državnog odvjetništva na ovu odluku.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • zuty 777 29.01.2011.

    Cemu uopce nase sudstvo sluzi???da ubiru lovu poreznih obveznika izgleda i da dobro zive ko bubrezi u loju!!!!!!

  • petrapruga 29.01.2011.

    da jako mali mišiči

  • blonde 28.01.2011.

    ah, naš prokleti zakon i pravosuđe je glupo kao top....muće ljude koji rade, daju drugima posao, neka se više bave štakorima u vladi koji ništa ne rade, samo kradu i zajebavaju narod koji za njih rade. Sramota...

Komentiraj...
Vidi sve komentare