To je to što me zanima!

Suđenje Gotovini, Markaču i Čermaku u Hrvatskoj?

Novi Čermakovi i Markačevi odvjetnici zatražili su najmanje godinu dana za pripremu predmeta. Mandat Haaškom sudu istječe 2010. godine
Vidi originalni članak

Odvjetnik Ante Gotovine Luka Mišetić izjavio je za Novu TV da bi se suđenje generalima Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču moglo održati u Hrvatskoj. Novi odvjetnici, Čermakov Steven Kay i Markačev Tomislav Kuzmanović, zatražili su najmanje godinu dana za pripremu i upoznavanje s predmetom. Mandat Haaškom sudu istječe 2010. godine, a produljenje ovisi o odluci Vijeća sigurnosti. I bivši Čermakov odvjetnik Čedo Prodanović rekao je da bi se takav scenarij mogao ostvariti ako se u obzir uzme to da među članicama Vijeća sigurnosti vlada mišljenje da je Haaški sud izvršio zadaću zbog koje je osnovan, a to je očuvanje reda i sigurnosti u zemljama bivše Jugoslavije.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • diki 28.10.2007.

    Žao mi je Gotovine i Markča ali Čermaka treba pittati komu je prodavao gorivo za vrijeme rata?? i odakle mu takav kapital kada se zna da prije rata nije imao ništa.

  • entoni 28.10.2007.

    Glupost suditi ljudima koji su branili svoju domovinu! Srbi sve svetac do svatca!

  • zgbxl 28.10.2007.

    Ne dolazi to u obzir! Tesko da ce Haski sud to njima udovoljiti samo zato sto su - HRVATI!? Ti nasi\" heroji\" bi trebali biti osudjeni upravo u Hagu i izdrzavati zatvorske kazne u Srbiji koja ostaje i uvijek je bila - LJUBIMICA EU!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare