To je to što me zanima!

Suđenje kapetanu Draganu Hrvati prepuštaju Srbima?

Ako odbjeglog kapetana Dragana nađu u Srbiji hrvatske će vlasti morati srpskom pravosuđu prepustiti suđenje ratnom zločincu, piše The Age
Vidi originalni članak

Australski internetski portal The Age piše da će hrvatske vlasti Srbiji pepustiti suđenje Draganu Vasiljkoviću, poznatijem kao kapetanu Draganu, ako ga pronađu u njegovoj domovini. Australski vrhovni sud u utorak je odlučio da će kapetana Dragana izručiti Hrvatskoj zbog ratnih zločina. Od te odluke Vasiljkoviću se gubi svaki trag. Njegov odvjetnik Ilija Glišić u subotu je izjavio kako će se odbjegli kapetan Dragan predati australskim vlastima nakon Uskrsa. The Age također prenosi izjavu zamjenika hrvatskog državnog odvjetnika, Dragana Novosela, koji je rekao da Hrvatska neće imati drugog izbora nego slučaj kapetana Dragana prepustiti Srbiji ako on uspije doći do svoje domovine. Novosel je rekao kako Hrvatska posjeduje čvrste dokaze o Draganovim zločinima i dodao kako će sve materijale poslati Specijalnom sudu za ratne zločine u Beograd. Hrvatska je zahtijevala njegovo izručenje zbog sumnje da je sudjelovao u ratnim zločinima protiv civila, hrvatskih vojnika i zatvorenika. Bivši zapovjednik osumnjičen da je u lipnju i srpnju 1991. u zatvoru na kninskoj tvrđavi te u veljači 1993. u Bruškoj kraj Benkovca mučio, zlostavljao i ubijao zarobljene pripadnike Hrvatske vojske i policije.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • nlukac11 04.04.2010.

    lepo osuditi( a onda ispacati ) pa posušiti na lipom ličkom vitru da se vrane imaju sa čim igrati

  • stari mudrac 04.04.2010.

    a zar nisam i predvidio da je bolje prepustiti suđenje njima ? tamo će biti i osuđen, a kod nas bi se to vuklo ko trakavica !

  • user_39492 04.04.2010.

    ma naši bi i himnu prominili da ispadnu dobri europi

Komentiraj...
Vidi sve komentare