To je to što me zanima!

Suđenje Perkoviću i Mustaču: Iz Zagreba svjedočio Manolić

Manolić (95) tražio je da se pojača ton iz Münchena jer slabo čuje. Manolić je potvrdio da neko vrijeme poznaje Perkovića i Mustača iz službenog djelovanja
Vidi originalni članak

U nastavku suđenja Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču, pred sudskim vijećem u Münchenu svjedočio je Josip Manolić, koji se javio sudu iz Zagreba.

Manolić je, iako je sa svjedočenjem trebao početi u 10 sati, u zgradu zagrebačkog Županijskog suda stigao već oko 9. Sa sobom nije imao nikakve dokumente pa je tek na intervenciju suda pušten unutra.

Manolić slabo čuje: Tražio da se pojača ton

S njim su u sudnici bili i sudac Zdenko Posavec i Mustačeva braniteljica Lidija Horvat. Manolić (95) tražio je da se pojača ton iz Münchena jer slabo čuje. 

Sudac Dauster razjasnio je na početku nazočnost Lidije Horvat, javlja HRT.

- Ako hrvatski sud nema zamjerki zbog njezine nazočnosti, nemaju ni njemački suci, ona smije postavljati pitanja, rekao je Dauster. 

Manolić je potvrdio da neko vrijeme poznaje Perkovića i Mustača iz službenog djelovanja.

Sudac pozvao Perkovića da zbog vrućine slobodno skine kravatu

Na pitanje suca Daustera od kuda zna da je Udba provodila odluke o ubojstvima, odgovorio je da to zna iz općeg saznanja.

Sudac Manfred Dauster pozvao je Perkovića da zbog vrućine slobodno skine kravatu. 

Podsjetimo, Perkoviću i Mustaču sude za sudjelovanje u organizaciji ubojstva hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića koji je ubijen 1983. godine u Wolfratshausenu u Njemačkoj. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • kratkoijasno333 16.07.2015.

    Taj emigrant Stjepan Đureković dali je on znaćajan za sadašnje stanje Hrvatske .koliko ljudi gine pogotvo svaki dan čitamo o ubojtvima .Dali će se istom emigrantu dići spomenik .Troše se novci na gluposti .Psi laju karavana prolazi.

  • Miške 16.07.2015.

    Sa 95 godina hoda kao mladić pored ove ženske, bez štaka, invalidskih kolica,sveg se sjeća, ne nosi naočale. Alaj mu Plajbas. I još je napisao memoare.

  • Mack Daddy 16.07.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare