To je to što me zanima!

Suđenje Slavici: Slušali audio snimke šibenskih vatrogasaca

Najvažnije je svakako razdoblje od 15.23 kad je Joško Klarić dojavio prvu informaciju u postrojbu da na Kornatu ima ranjenih i mrtvih, te daljnje reakcije Dražena Slavica
Vidi originalni članak

U sudnici Županijskoga suda u Zadru u srijedu su se preslušavale audio snimke telefonskih razgovora Javne vatrogasne postrojbe Šibenik na dan kornatske tragedije. 

Riječ je o razgovorima koji su se vodili putem telefona i radio stanice u razdoblju od 11.30 do 18.30 sati. 

Osim kontakata stradalih vatrogasaca s operativnim centrom JVP Šibenik, zabilježeni su svi ostali razgovori, pa tako i pozivi građana i upiti novinara o požarima na šibenskom području. 

No, najvažnije je svakako razdoblje od 15.23 sati kada je Joško Klarić dojavio prvu informaciju u postrojbu da na Kornatu ima ranjenih i mrtvih vatrogasaca, te daljnje reakcije Dražena Slavica na tu dojavu. 

Preslušavanju tonskih zapisa nazoči i sudski vještak za telekomunikacije Winton Afrić, koji bi trebao razjasniti eventualne nejasnoće. 

Sudsko vijeće u nastavku bi trebalo odlučiti o dodatnim dokaznim prijedlozima, među kojima su čak 52 prijedloga obitelji stradalih vatrogasaca. Sudac Boris Babić na početku rasprave u srijedu odbio je prijedlog tužiteljstva za dodatnim vještačenjem vatrogasne odjeće, koja je već vještačena.  

Idi na 24sata

Komentari 20

  • djbunnyng 09.05.2013.

    Treba sve te što prozivaju vatrogasne zapovijednike postavit na njihovo mjesto pa da onda shvate kakva je odgovornost u pitanju.

  • bettyboop25 08.05.2013.

    "Neka visi Pedro".????

  • Spec 08.05.2013.

    I opet su htjeli vještačiti vatrogasnu odjeću iz skladišta a ne stvarnu odjeću vatrogasaca koja bi pokazala što je gorjelo !

Komentiraj...
Vidi sve komentare