To je to što me zanima!

Šuker: Vlada je priznala da nije napravila ništa u dvije godine

Ivan Šuker je komentirao nove Vladine mjere štednje. Rekao je kako Vlada već dvije godine ne radi ništa. Osvrnuo se i na prebacivanje novca iz II. mirovinskog stupa
Vidi originalni članak

To je samo na tragu onoga što rade već dvije godine, a ne rade ništa. Tako je Ivan Šuker (HDZ) komentirao Linićeve mjere za smanjenje deficita.

- Ovaj rebalans proračuna nije posljedica neke strukturne reforme, nije posljedica nečega što je ova Vlada promijenila i to će vjerojatno prepoznati Europska komisija - rekao je Šuker. 

'II. stup? I to je jednokratni prihod'

Posebno se osvrnuo na prebacivanje novca iz drugog mirovinskog stupa.

- Oni uzimaju novce koje će netko u budućnosti dobivati. To je u budućnosti opet nekakav trošak, nije čisti prihod. I to je jednokratni prihod - naglasio je Šuker.

'Ne znam koje će poduzeće svojom dobiti značajnije pomoći proračunu'

Što se tiče uzimanja dobiti javnih poduzeća u sljedeće tri godine, Šuker je zaključio kako ne zna koje bi poduzeće moglo uplatiti značajnija sredstva u proračun.

- Osim HEP-a, ali to onda neće uplatiti HEP nego hrvatski građani - zaključio je Šuker te komentirao i smanjenje prognoze BDP-a s 1,3 na 0,2.

- Čim je smanjeno na 0,2 to znači da smo u minusu. Nažalost Vlada u izbornu godinu ulazi bez provedenih reformi i ono što je najveći problem, prošle godine je ostalo puno toga neplaćenog iz proračuna, to se treba platiti ove godine i pitanje je što će biti s javnim financijama. Kreditni rejting i agencije su rekle svoje, Europska komisija je rekla svoje, Vlada je danas prešutno priznala da nije napravila ništa u protekle dvije godine i nalazimo se na deficitu od 20-tak milijardi koliki nikada nije bio u Hrvatskoj - kaže Šuker.


Idi na 24sata

Komentari 86

  • Tiranosaurus 31.01.2014.

    I?..kakve će se sada stegovne mjere poduzeti prema vladi nakon tog priznanja?..ja da si priuštim sekundu nepažnje u nekom kritičnom trenutku..ode avion i bar 50 mrtvih..zavisno o kakvom se avionu radi

  • don drle 31.01.2014.

    ajoj tko se javlja za rijeć,.drugi njonjo,.

  • inseglet 31.01.2014.

    sladak šuker ko med

Komentiraj...
Vidi sve komentare