To je to što me zanima!

Odluka Povjerenstva: Branko Šegon je u sukobu interesa

Tvrtka Facta Vera Branka Šegona dobila je od HBOR-a kredit od 31,4 milijuna kuna. Ivan Jakovčić u imovinsku karticu nije unio poljoprivredno zemljište u Završju
Vidi originalni članak

Branko Šegon je u sukobu interesa, ocijenilo je u petak Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. 

Objasnili su kako je Šegon stavio privatni interes iznad javnog kada je uzeo kredit HBOR-a. Povjerenstvo je utvrdilo kako nitko drugi nije dobio kredit pod uvjetima i s kamatama kakav je dobio bivši pomoćnik ministra financija. 

Šegona se kažnjava sa 40.000 kuna neto obustave s plaće, a predmet će proslijediti DORH-u zbog podizanja optužnog prijedloga prekršajnom sudu. 

Povjerenstvo je u siječnju pokrenulo postupak protiv Šegona radi utvrđivanja je li se u obnašanju dužnosti pomoćnika ministra financija našao u sukobu interesa zbog stupanja u poslovni odnos trgovačkog društva Facta Vera, u kojem ima 20 posto udjela u vlasništvu. Naime, njegova je tvrtka od Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) dobila kredit od 31,4 milijuna kuna. Nadzorni odbor HBOR potvrdio je da nema ništa sporno u Šegonovu kreditu, no on je na kraju smijenjen s funkcije pomoćnika ministra.

Jakovčić nije dopunio imovinsku karticu

Povjerenstvo će odlučivati i o slučaju istarskog župana Ivana Jakovčića protiv kojeg je postupak pokrenut lani jer se župan oglušio o zaključak kojim ga je Povjerenstvo pozvalo da dopuni svoju imovinsku karticu.

Jakovčić je u 2012. godini od države kupio poljoprivredno zemljište u Završju, u općini Grožnjan, što nije unio u imovinsku karticu iako je to bio dužan učiniti do kraja godine. Nakon što je povjerenstvo to otkrilo, tražilo je od Jakovčića da dopuni karticu u roku od 15 dana, ali to nije učinio. Odgovorio je da nije na vrijeme ispunio svoju obvezu.


Idi na 24sata

Komentari 120

  • Yassa 07.03.2014.

    koliko bezobrazluka i gramizljivosti u tom čovjeku mora biti da se tako ponaša njega treba zatvoriti ili sve mu uzeti u korist sirotinje koja je ostala bez posla zbog takvih

  • twini 07.03.2014.

    po faci ti se vidi da si postenjacina dok smo mi budaletine

  • AntoOpačak 07.03.2014.

    Ako je linić Alfa mužijak, što je onda Šegon.?

Komentiraj...
Vidi sve komentare