To je to što me zanima!

Sukob s Rusijom: Ukrajinci bi htjeli 'razuman kompromis'

Čelnici Ukrajine, Rusije, Njemačke i Francuske na summitu će pokušati okončati sukob ukrajinskih vojnika i snaga koje podupiru Rusi u kojemu je ubijeno više od 13 tisuća ljudi
Vidi originalni članak

Ukrajina je spremna prihvatiti "razuman kompromis" na sastanku na vrhu o rješenju sukoba u istočnoj Ukrajini, rekao je u utorak ministar vanjskih poslova Vadim Pristajko

Čelnici Ukrajine, Rusije, Njemačke i Francuske trebali bi se sastati sljedeći mjesec u takozvanom "normandijskom formatu" i pokušati okončati sukob ukrajinskih vojnika i snaga koje podupiru Rusi u kojemu je u pet godina ubijeno više od 13 tisuća ljudi. 

- Idemo na sastanak s otvorenim idejama, umom i spremni smo prihvatiti razuman kompromis, rekao je Pristajko novinarima tijekom susreta s njemačkim kolegom Heikom Maasom

NAGOVARA IH NAZARBAJEV Nakon godina napetosti mogli bi se sastati Putin i Zelenski

Maas je rekao da će Njemačka i Francuska sve učiniti kako bi pomogle pronaći trajno rješenje sukoba i dodao da se njima čini da "je vrijeme da Rusija nešto poduzme" i pomogne u okončanju sukoba. 

Sastanak na vrhu bit će prvi susret čelnika četiri zemlje u više od tri godine, a pratit će ga niz mjera Kijeva i Moskve, uključujući razmjene zatvorenika i postupna povlačenja vojnika. 

RJEŠAVANJE SUKOBA Vladimir Putin je otvoren za mirovne pregovore s Ukrajinom

Rusija je anektirala ukrajinski poluotok Krim 2014. nakon što je predsjednik kojeg je podupirala Moskva zbačen s vlasti poslije uličnih prosvjeda. Rusiji su ubrzo nametnute međunarodne sankcije. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • patagonija1 20.11.2019.

    Ispravak netocnog navoda: najprije proveden referendum pa je tek nakon rezultata referenduma vojska bez ispaljenog metka ušla na Krim

  • kakomijetakomije 20.11.2019.

    sigurno da Krim nikada više neće vratiti,a tko može istjerati Ruse odande.Rusija je anektirala Krim da im nebi tamo osvanula NATO vojna baza a taj poluotok je strateški ključan za kontrolu Crnog mora.to je realnost politike,borba za interese,resurse i kontrolu.to sa Krimom ispadne ovako:potezom pera pripojen Ukrajini 1954 a nakon državnog udara u Kijevu 2014 ruska vojska se iskrcala na Krim i raspisali referendum te pripojen nazad Rusiji.kako došlo tako i ošlo(otišlo).ispada da je Rusija birala sankcije umjesto nato baza na Krimu.što reći na to sve:povjest se stalno ponavlja.

  • 20.11.2019.

    Čim s eu taj spor između Ukraine i Rusije mješa Engleska i Francuska od toga neće biti sreće, jer oni gledaju svoj interes. Rusi će Ukrainu pustiti na miru tek onda kad im vrate preko 100. milijardi dolara koliko su im dužni za energente, plin, naftu i rudno bogatstvo koje su dobijali skoro badava, a EU na čeli sa Feancuskom i Engleskom dala je Ukraincima 1. milijardu Eura kredita i moralnu podršku i sad Ukrainci misle da su uhvatili Boga za Ja - -.a to će vraćati uz kamate od 7%, A tko će Rusima vratiti dug ako ukraina ode u EU? bit će tu još svašta, pogotovo kad se umješa tu i žutokljunac Trumpina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare