To je to što me zanima!

Sukobi u Ukrajini: Europska unija produžila sankcije Rusiji

Sankcije obuhvaćaju 132 ruska i ukrajinska dužnosnika kojima je zabranjeno putovati u EU i 85 tvrtki i banaka kojima je uskraćen pristup europskom tržištu
Vidi originalni članak

Europski ministri vanjskih poslova dogovorili su kako će produžiti ruske sankcije do rujna, javlja BBC. Ministri su se sastali nakon novih sukoba u istočnoj Ukrajini iako Moskva opovrgava bilo kakvu umiješanost.

Sankcije obuhvaćaju 132 ruska i ukrajinska dužnosnika kojima je zabranjeno putovati u Europsku uniji i 85 tvrtki i banaka kojima je uskraćen pristup europskom tržištu.  

Ministri su, između ostaloga, dogovorili kako će raspraviti o novim imenima koja će staviti na 'crnu listu' o čemu će odlučivati početkom veljače.

Nekoliko zemalja članica, uključujući baltičke države i Poljsku, zalagale su se za puno oštriji pristup koji bi uključio šire sankcije protiv ruske ekonomije, ali o tome nije postignut dogovor.

NATO je objavio kako su stotine ruskih tenkova i borbenih vozila u istočnoj Ukrajini, a Rusija odbija to priznati iako su kazali kako ima volontera koji se bore protiv ukrajinskih pobunjenika.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • Zagi_Dr 31.01.2015.

    Unija je u krizi zato što sluša samo SAD, EU zamrznula sve sa Rusijom odnose a jedan od glavnih trgovačkih partnera su im, zato je i europa u tako teškom stanju a Ameri se lijepo oporavljaju sve jače i jače. Možda je i to neki plan Amera, možda im je EU postala prejaka

  • B-2 Spirit 31.01.2015.

    HAHAHAHAAHAHA Opet Rusi lažu ,to jedino i znaju. Čitao sam danas dobru usporedbu Milošević da je živ bi tužio Putina za plagijat. Nema nikakvog kotla. Jedino je cesta puna oštećenja od topništva. Ukrajinske snage u protuudaru i dovlače pojačanja u Debaltsevo.

  • B-2 Spirit 31.01.2015.

    Na 1:36 zaboravili skinuti ruske oznake , mora da je sila čim nisu skinuli ruske oznake https://www.youtube.com/watch?v=Lg2WjLysdI4

Komentiraj...
Vidi sve komentare