To je to što me zanima!

Sumnjali na gripu: Splićanina (36) ipak usmrtio streptokok

Muškarac je primljen u splitsku bolnicu nakon što se nekoliko dana liječio kod kuće. Prvo je dobio upalu pluća, a onda se bolest proširila. Otkazali su mu organi
Vidi originalni članak

Obdukcija tijela mlađeg muškarca, koji je sredinom siječnja u KBC-u Split nenadano, u roku od dva dana, preminuo na Jedinici za intenzivno liječenje (JIL), potvrdila je da je on preminuo zbog obostrane upale pluća i sepse. 

Iz brisa pluća i hemokulture izoliran je piogeni (gnojni) streptokok, koji je nažalost u konačnici i doveo do sepse od koje je pacijent i preminuo. 

Ujedno, molekularnim metodama koje su obavljene u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, nije dokazan virus influence (gripe) kako se u početku sumnjalo, rekla je za Slobodnu Dalmaciju prof. dr. Snježana Tomić, predstojnica splitske Patologije. 

Muškarac je u siječnju primljen u splitsku bolnicu nakon što se nekoliko dana liječio kod kuće. Imao je visoku temperaturu. U bolnici mu je misteriozna bolest prvo zahvatila pluća, a onda se njegovo stanje rapidno počelo pogoršavati. Bolest je zahvatila sve vitalne organe, koji su mu otkazali u roku od 24 sata. 

Prije toga nije imao nikakvih zdravstvenih tegoba.

Idi na 24sata

Komentari 79

  • Slavonka52 29.03.2015.

    Ja sam se cjepio proti gnojne upale pluca. U Njemackoj to omogucuju plucnim bolesnicima (kronicni bronhitis) i osobama preko 60 godina.

  • 29.03.2015.

    Šteta mladog života, ali napravio je jednu grešku jer tamo se nejde praznog đepa,to vrijedi i za hitnu,jer je hitno

  • Moslavka 29.03.2015.

    I to su tek sada pronasli? Sto bi se desilo da je dosla epidemija? Nekako mi ovi doktori ne stimaju. Izgleda da imamo novinare i doktore is dopisne skole kako je reka MAX201.

Komentiraj...
Vidi sve komentare