To je to što me zanima!

'Sumnjam da ćemo ikada saznati istinu o Kornatu'

Heroji nisu zaboravljeni: Zapovjednici vatrogasnih postrojbi pridružili su se obiteljima poginulih 12 vatrogasaca i odali počast stradalim kolegama
Vidi originalni članak

U spomen na 12-oricu vatrogasaca JVP Šibenik te DVD-a Tisno i Vodice koji su 30. kolovoza 2007. izgubili živote gaseći kornatsku travu na mjestu pogibije u ponedjeljak su položeni vijenci i zapaljene svijeće. Posvećena je kapelica Sv. Florijana i 12 velebnih kamenih križeva koje je gradilo 2500 vatrogasaca i drugih volontera. Uz obitelji stradalih i njihove prijatelje i sugrađane na Kornat su hodočastili i zapovjednici svih vatrogasnih postrojbi, te predstavnici najviših državnih tijela. Tri godine nakon tragedije bol i suze obitelji stradalih nisu presahli, kao ni pitanja zašto su njihovi najmiliji morali umrijeti.
- Sumnjam da ćemo ikada saznati istinu jer je u njihovu pogibiju vojska preduboko upletena. Ne vjerujem da je to bila samo trava i taj eruptivni požar, ali malo je nade da će nam ikada reći istinu - rekao je Ivica Strikoman, otac poginulog vatrogasaca Hrvoja Strikomana. Glavni vatrogasni zapovjednik Mladen Jurin i ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Damir Trut prebacuju odgovornost.
- Tijekom vatrogasne intervencije poštovani su zakonski propisi i procedure, osim što su u helikopter ukrcani maloljetnici. U trenutku stradavanja i pogibije prvog vatrogasca to prestaje biti pitanje vatrogasne intervencije i prelazi u nadležnost službi za traganje, spašavanje i pružanje pomoći unesrećenima - rekao je Jurin. Trut tvrdi kako su spašavanje proveli po propisima, ali da su prekasno dobili informaciju da na Kornatu ima stradalih.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • predsjednik03 30.08.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • maštrapan 30.08.2010.

    Zar Jurin i Trut nisu smjenjeni !!!!!!!!

  • predsjednik03 30.08.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare