To je to što me zanima!

Šumski požari progutali 500 kuća, evakuirano je 5000 ljudi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Čak 60 šumskih požara uništilo je 1,4 milijuna hektara zemlje u Teksasu, što je veličina države Connecticut. Vatra se širi zbog vjetrova od tropske oluje Lee
Vidi originalni članak

Američki vatrogasci u Teksasu još se bore sa šumskim požarima koji su uništili gotovo 500 kuća. Ukupno 60 zasebnih požara spalilo je gotovo 1,4 milijuna hektara zemlje, što je veličina savezne države Connecticut. Požari se brzo šire zbog vjetrova od tropske oluje Lee.

Teksaški guverner Rick Perry prekinuo je svoju predsjedničku kampanju i rekao kako je narednih 48 do 72 sata kritično. Guverner je zamolio ljude da se pridržavaju pravila o evakuaciji i ne ostaju u svojim domovima ako ostanu bez struje, piše BBC.

- Jasno mi je da je neopisivo teško izgubiti kuću i osobne stvari, ali nemojte stavljati svoje živote u opasnost - rekao je. Požar je već odnio život žene (20) i njezinog djeteta u ponedjeljak. Procjenjuje se kako je evakuirano 5000 ljudi zbog požara koji je buknuo na području Lost Pines, sjeveroistočno od Bastropa. Vatra se u ponedjeljak brzo širila i zahvatila 10.000 hektara zemlje. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • user_32967 06.09.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 6 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare