To je to što me zanima!

Sunčano, ali nestabilno: Kiše će biti, izdržite još ovaj tjedan...

Jutaranja temperatura sutra će biti od 11 do 15, a najviša dnevna između 22 i 27 stupnjeva Celzijevih. Na kopnu može pasti malo kiše, a poslijepodne i poneki pljusak praćen grmljavinom
Vidi originalni članak

Sutra će vrijeme biti djelomice sunčano te i dalje nestabilno. Uglavnom na kopnu može pasti malo kiše, a poslijepodne i poneki pljusak praćen grmljavinom, osobito u Slavoniji. Prema kraju dana pljuskova može biti i na krajnjem jugu. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. Vjetar većinom slab, popodne do umjeren sjeverni. Ujutro na Jadranu slaba do umjerena bura, popodne zapadnjak i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura od 11 do 15, na Jadranu između 15 i 19. Najviša dnevna između 22 i 27 Celzija.

Promjenjivo vrijeme u kopnenim krajevima treba očekivati sve do sredine idućeg tjedna. Pljuskovi, nerijetko uz grmljavinu, bit će češći u poslijepodnevnim satima. Bit će toplo - oko 25 stupnjeva i prilično sparno. Potkraj tjedna stabilnije, zapuhat će jugozapadnjak i osjetno će zatopliti.

Na Jadranu će idući tjedan biti više sunčano, uz poneki pljusak. Potkraj tjedna pojačat će jugo koje donosi toplinu.

Kakvo će biti ljeto?

DHMZ pak prognozira toplo ljeto s prosječnim oborinama

- Prvi dani lipnja posvuda ipak donose toplije, iako ne posve stabilno vrijeme, a prema raspoloživom prognostičkom materijalu toplije od višegodišnjeg prosjeka bit će i tijekom ljetne sezone -  piše u priopćenju Državnog hidrometeorološkog zavoda.

U srpnju i kolovozu moguće je veće pozitivno odstupanje srednje mjesečne temperature od prosjeka, a u DHMZ-u ne isključuju mogućnost pojave toplinskih valova. Također su mogući mjestimični prodori hladnog zraka, odnosno kraća razdoblja s temperaturom oko ili čak nižom od uobičajene za ljetne mjesece.

 - Pritom je u srpnju te osobito kolovozu ponajprije u sjevernim krajevima povećana vjerojatnost za manjak oborine. Kako je ljeti najčešća pljuskovita oborina, pa iako se predviđa količina kiše manja od uobičajene, to ne znači da neće biti i kraćih kišnih epizoda ili grmljavinskih pljuskova, lokalno moguće i jače izraženih, ponegdje i s većom količinom oborine. Vrlo je vjerojatno da će oborine biti nejednoliko raspoređene - upozoravaju iz DHMZ-a.
 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • 02.06.2019.

    Ne znam kako tko ali ja kad iz kreveta vidim sivilo i oblake to mi toliko sroza raspoloženje da vam ne mogu rec.. a kad me probudi zraka sunca ma izletim u 6 bez problema radim sto trebam i super sam raspoložena. Jest da nikom ne odgovara kuhanje na 40 al opet bolje to nego magle kise i ostale nepogode...

  • mily 02.06.2019.

    ma baš me briga, ja od sutra ,,otvaram,, sezonu godišnjeg odmora:) Odlazim na deset dana i bez obzira na vrijeme koje će biti, ja sam sigurna da će meni biti super:))

  • 02.06.2019.

    sto se ima izdrzavati, pada kisa nije vruce, obuces jaknicu uzmes kisobran.....treba izdrzati pakao od ljeta jer sto god da obuces vruce je, ne mozemo kozu skinuti sa sebe.onda one klime, gdje god udjes izvana onako uznojen udari te hladna klima, dusu dalo za razboliti se

Komentiraj...
Vidi sve komentare