To je to što me zanima!

Šunjergi Vrhovni sud povećao kaznu na 40 godina zatvora

Vrhovni je sud vodio računa o svim olakotnim i otegotnim okolnostima. Posebno je kao otegotnim ocijenjena velika količina zločinačke volje, bešćutnost i krajnja bezobzirnost te njegovo ponašanje nakon zločina
Vidi originalni članak

Vrhovni sud je u trećem stupnju povećao na 40 godina zatvorsku kaznu za ubojstvo majke i oca Tinu Šunjergi kojem je drugostupanjskom presudom kazna bila smanjena na 35 godina zatvora.

Presudom od 16. listopada Vrhovni sud je odbio žalbu optuženika i prihvatio žalbu državnog odvjetnika protiv drugostupanjske presude Vrhovnog suda kojom je optuženiku bila smanjena jedinstvena kazna dugotrajnog zatvora sa 40 na 35 godina, objavio je Vrhovni sud.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Time je postala pravomoćna presuda kojom je optuženik proglašen krivim za teška ubojstva majke i oca, ističu na sudu, navodeći da je optuženik sada za ta dva kaznena djela osuđen na jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora od 40 godina.

Sud posebno cijenio količinu zločinačke volje, bešćutnost i krajnju bezobzirnost

'KAZNA JE PREMALA' Tužitelji se žalili: Traže veću kaznu za ubojicu Tina Šunjergu

Kod izricanja kazne sud je vodio računa o svim olakotnim i otegotnim okolnostima pri čemu je kao otegotne okolnosti posebno cijenio veliku količinu zločinačke volje, bešćutnost i krajnju bezobzirnost. Otegotnim je cijenjeno i optuženikovo ponašanje nakon počinjenja djela.

Vrhovni sud smatra da će jedinstvena kazna dugotrajnog zatvora od 40 godina koja je u ovoj pravnoj situaciji maksimalna, ispuniti svrhu kažnjavanja.

Protiv te presude žalba nije dopuštena.

Šunjerga je roditelje usmrtio u ožujku 2017. u Čisti Velikoj, a na prvostupanjskom suđenju pred zadarskim Županijskim sudom je dokazano da je ocu i majci pucao u glavu iz osvete.

Vrhovni sud mu je u travnju ove godine kaznu smanjio na 35 godina nakon što je djelomično prihvatio Šunjerginu žalbu, a kako je riječ o kazni dugotrajnog zatvora protiv te presude bila je dopuštena žalba o kojoj je ponovno odlučivao Vrhovni sud kao sud trećeg stupnja.

Šunjerga je bio ubrojiv, htio se osvetiti roditeljima 

Sutkinja za mladež zadarskog Županijskog suda Sandra Radanović u obrazloženju prvostupanjske presude je kazala da se Šunjerga "htio osvetiti roditeljima zbog postupaka koje je doživljavao kao prigovaranje zbog loših ocjena u školi i zbog drogiranja".

Istaknula je da je psihijatrijsko vještačenje pokazalo da je Šunjerga prilikom počinjenja djela bio ubrojiv, a sudski postupak dokazao je da je imao izravnu namjeru ubiti roditelje te da je ovdje riječ o ubojstvu motiviranom osvetom okrivljenika.

Kao otegotnu okolnost Šunjergi je uzeto ponašanje i poslije zločina jer je nakon što je ubio roditelje otišao prijatelju na rođendan, zabavljao se i pokušao prikriti tragove.

Idi na 24sata

Komentari 93

  • japanokinez 27.10.2019.

    Trebalo bi mu za svakog roditelja 40 godina i to bi bilo u redu. Ovaj ne smije posijati sjeme nigdje. Staviti ga u samicu i samo jednom mjesečno treba vidjeti dan na 5 minuta da zna cijeniti svjetlost.

  • seena 27.10.2019.

    trebalo bi uvesti smrtnu kaznu što da se novci troše u zatvoru na ovakve

  • matalan 26.10.2019.

    Bravo, kao opomena drugim razmažencima, debilima očeva sa pištoljima...i mladoženji s tri groba na savjesti treba povečati na doživotnu..

Komentiraj...
Vidi sve komentare