To je to što me zanima!

Superpolicajka Petra: Bio je u šoku, prijetila sam mu lisicama

ANĐEO ČUVAR Zadarska policajka Petra Mitrović (33) je sat i pol čuvala i tješila motociklista koji je sletio s Jadranske magistrale i polomio noge. Na oštrim stijenama čekali su pomoć...
Vidi originalni članak

Policajka Petra Mitrović (33) prva je došla do ozlijeđenog motocikliste, koji se u subotu poslijepodne na jadranskoj magistrali, kod Modriča, survao u provaliju duboku 15 metara.

M.Č. (36) iz Mandre s otoka Paga jurio je svojim Ducatijem Streetfighterom od 120 KS prema Starigradu gdje su ga čekali prijatelji motoristi. Iza pretjecanja osobnog vozila, krenuo je u svladavanje još jednog oštrog desnog zavoja, kod Modriča. U jednom trenutku je proklizao. Odbojnik je zaustavio motocikl, ali ne i vozača. On je, prema policijskom izvješću, proletio između asfalta i branika i pao u provaliju. Dočekale su ga oštre stijene, na koje je pao leđima, ali imao je na svu sreću kompletnu motociklističku opremu koja je značajno ublažila pad.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na magistrali poviše provalije, odmah se zaustavio autobus čiji su vozači vidjeli stravičan pad. Pohitali su prema vozaču kako bi mu pružili pomoć. Ubrzo je obaviještena i policija koja je kontaktirala najbližu patrolu u Starigradu. 

Na mjesto nesreće stigla je Petra s kolegom policajcem. Ona se prva pustila do ozlijeđenog motociklista te ga čuvala i tješila sat i pol vremena do dolaska Hitne pomoći.

- Kolega i ja smo došli na mjesto događaja. Spustili se. Motociklist je imao svu potrebnu opremu. Bio je u šoku. Nepomično je ležao. Pitao me: "Gdje sam i kako sam pao?". Pitao je to milijun puta u tih sat i pol. Činilo mi se kao da sam uz njega godinama. Žalio se na bolove u desnoj nozi, usnica i zubi. Provjerila sam kroz kacigu ima li krvi, bojala sam se da se ne uguši. Prošli smo tečaj pružanja prve pomoći u policijskoj akademiji, ali drugačije je kad dođete na mjesto nesreće. Zapričavala sam ga da ne padne u nesvijest - govori hrabra policajka.

Vozač je bio u šoku i krenuo se micati, na što mu je Petra, priznaje, morala zaprijetiti lisicama.

- Rekla sam mu: Molim te ne mrdaj, vezat ću te lisicama. Uhvatila sam ga za ruke - kaže Petra kroz smijeh dodajući da ju je na kraju ipak poslušao.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ekipa Hitne pomoći nije se mogla spustiti do provalije pa je morala otići nešto niže od mjesta nesreće i spustiti se uz obalu kako bi došli do unesrećenog motociklista. Prvi spašavanju su asistirali spasioci HGSS-a koji imaju potrebnu opremu za dolazak do nepristupačnog terena.

- Kolegica iz Hitne ga je pregledala. Pitala ga je kako se osjeća. Počeo je padati u šok, bio je jako blijed. Meni je rekla da ga pridržim. Onda je došao HGSS, stavili su ga na nosila - kaže policajka.

POGLEDAJTE VIDEO: Policajka Petra opisuje u kakvom je stanju zatekla motociklistu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Motociklist je u padu zadobio prijelome kostiju obje noge, a liječnici su kazali kako će njegov oporavak biti dugotrajan i težak.

- Zvala sam bolnicu da pitam kako je. Nisam htjela uznemiravati obitelj - rekla je policajka, koja kaže kako se i sama voli provozati na motoru. Dodaje da nisu motociklisti divljaci i da se nesreće poput ove svakom mogu dogoditi.

POGLEDAJTE VIDEO: Prvu je pomoć naučila na akademiji, no Petra kaže da je sve drugačije na licu mjesta

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na ovom dijelu ceste poginuo je i jedan Petrin kolega.

- To mi je izrazito žao, teško je kad izgubite kolegu i prijatelja. Sve nas je ta vijest potresla - kazala je.

Idi na 24sata

Komentari 132

  • F15 02.11.2017.

    Ja ne znam šta se dogodilo ali je meni policajka preslatka :)

  • cudak 1 25.10.2016.

    heroina hhaahhaa sjede u autu voze se zajebavaju ljude i za to su plačeni,koje je to njezino herojsko dijelo

  • dalmatar 25.10.2016.

    Sat i po čekali pomoć....Odakle je Hitna ..iz Zagreba .cccc Šta se tiče podviga , to joj je i posao ..a za njega ništa čudno ,kako voze motore kod Primoštena kao na Grobniku .Zato i jesu stalno u crnoj kronici ..

Komentiraj...
Vidi sve komentare