To je to što me zanima!

Supertata djeci zamijenio majku koja ih je ostavila

Zdravko Glatki (44), samohrani otac, brine se za svoje dvoje djece. Prije godinu dana napustila ih je majka i otišla s drugim s kojim sada čeka dijete
Vidi originalni članak

Zdravko Glatki (44) iz Baške na Krku živi u skučenom stanu sa svojom djecom Janom (4) i Valentinom (8), te bakom Anom. Njih četvero preživljavaju sa nešto više od 3500 kuna mjesečno.
- Plaća prodavača u Konzumu jedva je dostatna za iznajmljeni stan za koji dajem 1500 kuna i režije. Već četiri mjeseca bezuspješno pokušavam doći do kredita - rekao je Zdravko za Večernji list. Za njegovo djecu on je pravi heroj, a tako ga i zovu. Toliko ga vole da spavaju s njim u krevetu, no Zdravko tvrdi da je to zbog straha. Djecu je prije godinu dana napustila majka.
- Supruga i ja smo se sve češće svađali. Počela joj je odjednom smetati moja i prisutnost djece - kaže Zdravko. Supruga i majka otišla je, naime sa drugim muškarcem sa kojim sada čeka dijete. Obitelj je sretna što je završila zima jer ne moraju ići na brdo gdje kraj smetlišta skupljaju granje za ogrjev. Zdravku financijski pomaže i Centar za socijalnu skrb, a supruga ne uplaćuje alimentaciju redovito. U brakorazvodnoj parnici supruga Sofija odrekla se djece uz izliku da se o njima ne može brinuti. Obiteljsko-pravna zaštita tvrdi da u ovom slučaju imaju vezane ruke. Po našem zakonu 4000 kuna koje je Sofija uplatila u ožujku dovoljne su, čak i ako ništa ne uplati idućih mjeseci da Zdravko ne može dobiti minimalnu socijalnu skrb. Sve žalbe i molbe su uzaludne.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • tužni šokac 09.04.2009.

    ima jedna u okolici N.G. ostavila ih je četvero otišla s drugim to je majka za kamenovanje

  • lush 09.04.2009.

    meni ništa čudno... I nas je majka napustila sa istom pričom i o nama se brinuo otac, bez da se reklamirao u novinama...

  • grode 09.04.2009.

    Uvijek će ljudi više mrziti majku koja je ostavila djecu, nego oca. Valjda je to u prirodi samog čina rađanja i fizičke povezanosti majke i djeteta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare