To je to što me zanima!

Suradnja s Vatikanom: Tito se sastajao s papom Pavlom VI.?

Tito je od 1963. do 1978. godine imao razvijene tajne odnose s Vatikanom, piše Peđa Radosavljević. Navodno se više puta tajno sastao s papom Pavlom VI.
Vidi originalni članak

Beogradski publicist Peđa Radosavljević u knjizi 'Odnosi između Jugoslavije i Svete Stolice 1963-1978', tvrdi da je Tito od 1963. do 1978. godine imao razvijene tajne odnose s Vatikanom. Navodno se više puta tajno sastao s papom Pavlom VI., predvodnikom modernizacije Crkve. Službeno su se sastali jednom, 29. ožujka 1971.

Govanni Battista Montini bio je papa od 21. lipnja 1963. do smrti 6. kolovoza 1978., a uzeo je ime Pavao VI. Naslijedio ga je Ivan Pavao I. Danas mnogi papu Pavla VI. smatraju velikim reformatorom i papom dijaloga.

Idi na 24sata

Komentari 228

  • Prva proleterska_1_1 12.02.2013.

    Pa šta mislite , ko je pitam vas, odkupljivao dinare od Italijanskih menjačnica Bolafio i Co. Pa da nije bilo Vatikana , dinar bi devalvirao prema liri već tada 10 puta , a posredstvom Vatikana , koji je odkupljene dinare ili zadržavao u svojim trezorima il vraćao za ućinjene ustupke besplatno natrag. Za ćitavo vrijeme Ponte Rosa devalvirao je samo za 60%. Za to ostvariti , je trebalo imati politićkoga avtoriteta u svijetu i ugleda . Pa Tileta i malo moćniji od Pape nisu mogli preći, nego je prelazio sve njih samo on. Pitam vas i ko je platio troškove odlaska najborbenije spremnih jedinica JNA u martu 1974 na granice Italije i njnjihovo vraćanje posle tromjesećne krize natrag u kasarne. Pa na ceradama raketa mislim , da su bile ss6 su već pisala imena krajeva , koja su jih trebala primiti. Vatikan je bio taj koji je sprećio konflikt ,bome i platio pripreme.

  • ursuss 12.02.2013.

    Mora da je išao po oprost grijeha počinjenih u Blajburgu i za,a i poslije 2 WW...onako...za svaki slučaj...jer takvog švalera i u ono vrijeme krvnika pravi papa ne bi ni primio...

  • OneLove 11.02.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare